Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Zoals het klokje thuis tikt…
  Rate this post

  Twee keer per week, drie weken op rij krijgt mevrouw Van den Wildenberg een infuus met immunotherapie. Na een week rust volgt de volgende cyclus. En dat 18 keer. Daar waar ze voorheen een hele ochtend kwijt was aan reistijd, het wachten in het ziekenhuis en de behandeling zelf, zit ze nu slechts een uur in haar eigen fauteuil, veilig en vertrouwd in haar woonkamer.

  Het was 1996 toen mevrouw Van den Wildenberg door extreme vermoeidheid haar bloed liet prikken. De uitslag? Multipel Myeloom, ook wel de ‘ziekte van Kahler’ genoemd. Een kanker van plasmacellen, waarbij de kwaadaardige kankercellen op meerdere plekken in het lichaam groeien en zich delen. Gelukkig bleef de ziekte stabiel en volstond een jaarlijkse controle aan de arts.

  Immunotherapie
  Tot 2016. De vermoeidheid stak weer op, gepaard met duizeligheid en vocht vasthouden. ‘Dat was even schrikken’, vertelt mevrouw Van den Wildenberg. ‘Ik startte met chemotherapie in de vorm van pillen, maar deze moest ik vanwege een trombose in mijn oog staken. Immunotherapie stond als volgende op het programma. Daar zag ik wel tegenop.’

  Of ze haar behandeling thuis wil krijgen?
  Over die vraag van haar arts in het ziekenhuis hoefde ze niet lang na te denken. ‘Ik had nog nooit van de mogelijkheid gehoord, maar er viel een behoorlijke last van mijn schouders. Het scheelt mij veel energie. De reis ernaartoe, de wandeling naar de afdeling aan het einde van het ziekenhuis. Iedere patiënt komt er hijgend aan. Bovendien lopen de koude rillingen over m’n rug van de verhalen in de wachtkamer. Nu komt oncologieverpleegkundige Liesbeth op maandag en dinsdag bij me thuis. Ze meet mijn bloeddruk en temperatuur voordat ze het infuus aanlegt. Via de computer kijkt een collega met haar mee als extra controle. Het is net als in het ziekenhuis. Dit geeft me rust en kost me geen onnodige energie. En het allerfijnste vind ik dat ik mijn man of dochter hier niet mee hoef te belasten!’

  Care4homecare voert als thuisziekenhuis medisch-specialistische behandelingen thuis uit, na verwijzing van de specialist. Dankzij de samenwerking tussen het ziekenhuis en Care4homecare kun je de behandeling grotendeels thuis volgen en wordt deze volledig vergoed. Wil je weten of thuisbehandeling voor jou mogelijk is? Bespreek dit dan met je specialist.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply