Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Zomer, vakantie en BSR: een ontspannen combinatie

  Yes! Het is zomer! Heerlijk, velen van ons kijken uit naar een welverdiende vakantie. Vakantie is hét moment om weer eens te ontspannen: lekker doen waar je zin in hebt. ‘Ik had me er enorm op verheugd. Maar toen we na een lange, warme autorit in Zuid-Frankrijk waren aangekomen, voelde ik me helemaal niet lekker’, vertelt Anita (36). ‘Hoofdpijn, last van mijn schouders en nek en niet slapen die eerste week. Mijn lichaam protesteerde aan alle kanten!’

  ‘Wat Anita overkwam, hoor ik vaker in mijn praktijk. Mensen ‘werken’ naar een vakantie toe en wanneer het lichaam dan daadwerkelijk tot rust mag komen, zie je dat er veel opgebouwde spanning loskomt.’ Suzanne van de Nes van Body Stress Release Waterland weet alles van die vastgezette spierspanning: ‘Body stress ontstaat door overbelasting. Heb je een veeleisende baan? Maak je een emotioneel zware tijd door? Pas een operatie of ongeluk gehad? Het lichaam beschermt zich door spierspanning vast te zetten. Door deze body stress herstel je langzamer; je voelt je moe of stijf, en na langere tijd kun je ook (pijn)klachten ervaren.’

  Luisteren naar je lijf
  ‘In de vakantie zijn we eindelijk even uit de ‘rennen, vliegen, vallen en weer opstaan’-modus. Je lichaam moet eerst even alle spanning, die het afgelopen jaar is opgebouwd, kwijtraken. Dat kan dan allerlei klachten geven. Helemaal niet fijn natuurlijk als je net van je vakantie wil genieten!’
  Dat beaamt ook Anita. ‘Ik heb inderdaad een druk jaar gehad. Mijn jongste was een tijd ziek en ik kreeg een nieuwe baan. Achteraf weet ik dat ik veel klachten al langer had, maar ik heb er nooit naar geluisterd. En nu kwam alles er in een keer uit. Volgend jaar ga ik dat zeker anders aanpakken!’

  Herstel
  Een release bestaat uit het geven van kleine, lichte pulsen met de vingers, op de juiste plaats en in de juiste richting. Het lichaam kan hierdoor de spanning laag voor laag loslaten. Dat proces begint altijd met 3 afspraken. BSR kan effectief zijn bij uiteenlopende klachten als rugpijn, pijn in nek of schouders, tennisarm, frozen shoulder, RSI, hernia, onrustige benen, hoofdpijn, migraine, vermoeidheid, slaapproblemen, whiplash, menstruatie-, zwangerschaps- of overgangsklachten en bij kinderen bedplassen, groeipijnen of veel huilen.
  ‘Het mooie is dat BSR mensen weer vertrouwen kan geven in hun lichaam. Ze zien dat ze niet hoeven te leven met pijn of ongemak, of alles maar moeten wijten aan het ouder worden. Herstel is echt vaak mogelijk! En voor mensen als Anita: kom eens langs en maak een afspraak voor BSR. Dan kun je optimaal genieten van een ontspannen zomervakantie!’

  Goed om te weten:
  • Body Stress Release wordt vergoed door diverse zorgverzekeringen.
  • Suzanne van de Nes is aangesloten bij de beroepsverenigingen BSRAN en VBAG

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply