Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Zomers zonder zorgen
  Rate this post

  De dagen lengen en de natuur staat op springen. De zomer is in zicht… Naar buiten zonder jas, een jurkje met blote benen of zelfs een dagje strand. De wisseling van de seizoenen is wonderlijk. Het is voorspelbaar, maar toch iedere keer weer een verrassing.

  De uitbarsting van de natuur is door de eeuwen heen gevierd. In Nederland werd onder begeleiding van het plaatselijke muziekkorps een boom geplant op de brink, de meiboom. Die boom werd versierd met allerlei linten en de meisjes dansten eromheen.

  Reclameboodschappen
  In onze huidige tijd zijn dit soort rituelen verdwenen. De wisseling van de seizoenen zien we nu vooral terug in reclameboodschappen. De benen moeten weer bruin, ze moeten weer glad en de nagels toonbaar en gelakt. Dat buikje moet eigenlijk platter en moeten die dijbenen niet wat gestroomlijnder? Maar de plantenbakken moeten ook vol en het terras moet mosvrij. De ramen moeten hoognodig gezeemd en de kinderen krijgen straks vakantie. Die moet nog geboekt, of de caravan moet schoon…

  Vicieuze cirkel
  Die heerlijke zomer, die vroeger zorgeloos lang was, is voor je het weet de aanleiding voor nog meer ‘moeten’ en nog meer ‘lukt me uiteindelijk toch niet’. Een knagend gevoel van teleurstelling blijft… tot een nieuwe advertentie weer een gevoel van opnieuw proberen stimuleert! Dit leidt tot een vicieuze cirkel die veel tijd en energie opslurpt.

  Haalbare verandering
  Kun je dit ombuigen, zodat het een cirkel wordt die je leven juist versterkt? Dat kan zeker… als je jezelf een paar vragen stelt zodra je het gevoel krijgt dat je iets ‘moet’ veranderen. De eerste vraag is: ‘Wil ik dit écht?’. Neem daar even de tijd voor en neem wat afstand. Als je denkt ‘Ja, dat wil ik echt’, is de volgende vraag: ‘Wat is háálbaar in mijn leven?’. Kun je deze verandering voor de rest van je leven volhouden? Als je eerlijk bent, weet je dat de enige haalbare en duurzame verandering niet te groot is, niet te veel vraagt, en inpasbaar moet zijn in je dagelijkse routines. Verander niets als je niet zeker weet dat je het ook op de lange termijn kunt volhouden. Dat betekent niet dat je nooit de mist in gaat of een dipje hebt, maar je keuze is gemaakt. Dit soort keuzes geven energie. Geen vluchtige opwelling, maar een duurzaam gevoel van voldoening.

  Verademing
  fit20 is een duurzame en haalbare manier om fit en gezond te worden én te blijven. Niet alleen deze zomer, maar alle zomers! Onze klanten vinden de wekelijkse fitness­afspraak, die maar 20 minuten duurt, waar je je niet voor hoeft om te kleden maar waarbij je wel resultaat haalt, een ver­ademing. ‘Ik heb geen enkele gedachte om te stoppen’, zei een klant laatst.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply