Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • De zon maakt oud: Cliche of barre waarheid?
  Rate this post

  Heerlijk, de zomer! Hup naar buiten, met je gezicht in die warme zonnestralen… Als je jong bent, maak je je er nog niet druk over, maar na je 30ste wordt het toch wel steeds vervelender, die rimpels, pigmentvlekjes en een droge, trekkerige huid… Na alle voordelen die de zon ons biedt, zul je snel geneigd zijn om te denken dat hoe langer je in de zon zit, des te beter het is.

  Niets is echter minder waar. Te veel in de zon zitten, kan huidkanker veroorzaken. En dat je er rimpels van kan krijgen is bekend. Je huid veroudert met de jaren. Dat is een feit waar niemand iets aan kan doen. Maar door vaak en lang in de zon te zitten, wordt je huid slapper, minder elastisch en stugger en krijgt die plooien. Dit komt doordat zonlicht het collageengehalte in de huid vermindert. Collageen is een lijmachtige eiwitstof die wordt gemaakt door de cellen in de lederhuid (de 2e huidlaag van de 3) en zorgt voor de stevigheid van de huid. En die pigmentvlekjes? Die komen door de uv-straling. Hieronder staat uitgelegd wat het verschil is.

  uv-A

  uv-A-straling is het hele jaar aanwezig, dus ook in de herfst en winter, en wordt niet tegengehouden door wolken of glas. In tegenstelling tot uv-B dringt deze straling diep door in de huid (tot de cellen van de lederhuid), maar doet geen pijn. Wie veel en vaak zonder bescherming blootstaat aan uv-A-straling, loopt een groot risico op snelle huid-veroudering. Doordat deze straling kankerverwekkend kan zijn, speelt uv-A ook een belangrijke rol bij de vorming van huidkanker.

  uv-B

  uv-B-straling is voornamelijk in de lente en zomer aanwezig. Deze straling zorgt ervoor dat we bruin worden, maar ook dat onze huid zonder bescherming verbrandt. Daarnaast kan uv-B allergische reacties veroorzaken. In mindere mate dan uv-A speelt ook uv-B-straling een rol bij de vorming van huidkanker.

  De zon is een grote boosdoener voor je huid, maar niet iedereen is zich daar bewust van. Melanie de Jong krijgt in haar salon Your Moment steeds vaker van klanten te horen dat ze zich hieraan ‘storen’. Je gezicht is tenslotte je ‘visitekaartje’. Your Moment werkt al jaren met het merk Dermalogica©, een no-nonsense huidverbeteringsmerk zonder verstoppende ingrediënten. Dit zal je huid gelijk merken zodra je start met de behandelingen en de producten voor thuis. 

  Your Moment heeft verschillende behandelingen waarin gebruik wordt gemaakt van hoogwaardige complexen en andere ingrediënten tegen al deze ‘storende factoren’ van de huid. Na de behandeling krijg je altijd een passend en gepersonaliseerd advies, speciaal op jouw huid afgestemd. En de behandeling wordt altijd afgesloten met een SPF30- of SPF50-verzorging, het héle jaar door!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply