fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Zonder kopzorgen de lente in

  Ieder mens heeft bepaalde wensen of dromen. Of het nu gaat om het verhogen van je eigenwaarde door zelfverzekerder te worden, je een nieuwe liefde wilt aantrekken, meer geld wilt overhouden of verdienen, het krijgen van de juiste baan of het starten van een eigen onderneming, je de omgang met je familieleden wilt verbeteren of gewoon beter en gezonder in je vel wilt zitten. Toch is het voor veel mensen moeilijk om deze wensen en dromen te realiseren.

  Dat komt veelal door angst en belemmerende gedachten. Want wat nu als die nieuwe baan ook niet bevalt? Stel dat je nooit een nieuwe geliefde zult treffen? Zul je niet altijd blijven twijfelen? Waar we weinig of niet bij stilstaan, is dat we tegen muren aanlopen die we gemakkelijker kunnen doorbreken dan we denken. Dat lukt, als we maar gewoon de sleutel in het slot steken van de gevangenisdeur in onze gedachten, en gewoon naar buiten lopen. Verantwoordelijkheid en verandering begint bij jezelf door angst los te laten.

  Alles is een gedachte
  De nieuwste 5G-versie van mijn ‘Alles is een gedachte’-boodschap kan je een reddingsboei bieden waarmee je kunt blijven drijven, en voorkomt dat je kopje onder gaat. Of het nu gaat om gezondheidsproblemen, een echtscheiding, financiële problemen, de dood van een geliefde of je baan verliezen: we krijgen allemaal op een bepaald punt ervaring met verlies, pijn en lijden. Dat hoort bij het natuurlijke proces.

  Processen
  Iedereen ondergaat en werkt in het leven vanuit processen. Het proces voorafgaand aan het ontstaan van een mensenleven kennen we: het moment van de conceptie met dan negen maanden later de geboorte van een nieuw bestaan. Ik blijf dit altijd een magisch mooi proces vinden. Ik heb zelf iets meer dan een kwart eeuw lang aan de wieg mogen staan van het proces rondom zwangerschap, bevalling en de geboorte van een nieuw leven. Welk nieuw levensproces maak jij door? Ken jij jezelf? Weet jij nu eigenlijk wel wie jezelf bent? Wanneer jij antwoorden vindt op deze vragen, kan dat die belangrijke sleutel vormen.

  Van zorgverzekering naar zelfverzekering
  Ons gedrag wordt beïnvloed door ons gevoel vanuit onze gedachten en dit bepaalt sterk ons gedrag: dat wat we wel en niet doen. We analyseren en/of beoordelen de te nemen acties op basis van ervaringen uit het verleden. Dit gaat vaak onbewust. Het is een automatisch proces dat in gang wordt gezet in ons hoofd. Vaak zijn we ons er helemaal niet van bewust hoe automatisch dit nu in werkelijkheid gaat. We (ver)oordelen soms al zonder echt naar de feiten te kijken.

  Jouw ervaringen
  De ervaringen die je in het verleden hebt opgedaan, kunnen je zeer beperken. Je bent iets (bijvoorbeeld over jezelf!) gaan geloven, maar in hoeverre is dat waar? Anderzijds kunnen de gedachten je ook laten groeien in het nemen van stappen op weg naar een positievere, betere toekomst, mits je hier natuurlijk naar verlangt en ervoor openstaat.
  – Wat geloof jij over jezelf?
  – Welk verhaal vertel jij jezelf?
  – Wat belemmert jou in het zetten van stappen?
  – Wat zorgt ervoor dat jij in je comfortzone blijft zitten?

  Besmettelijk maar ongevaarlijk
  Ter voorbereiding op het schrijven van dit artikel ben ik volop bezig met mijn afstudeerexamen voor de afronding van mijn studie, medio maart. Daarna ga ik als één van de eerste Preventieve Leefstijl Master OERsterk Coaches in Nederland aan het werk in een nieuwe onderneming. We hebben samen met een groep van experts als doel dat in 2022 één miljoen Nederlanders een beter leven hebben door middel van de juiste zelfzorg. Met het lidmaatschap wil ik helpen het gezondheidsvirus te verspreiden. Dit virus is heel besmettelijk, maar geheel ongevaarlijk: je kunt er zelfs een gezonder en blijer persoon van worden!

  Gratis tips
  Gratis een aantal tips voor jou van mij om vandaag mee te beginnen. Niks moet, alles mag.
  – Wees dankbaar, zelfs als het in je leven soms even tegenzit.
  – Blijf communiceren.
  – Kom in beweging, waardoor je energie weer gaat stromen.
  – Stop met leven volgens de verwachting van een ander, maar doe dingen die jou blij maken.
  – Word je emoties de baas.
  – Liefde is alles.
  – Als je je goed wilt voelen, mag je goed leren voelen.
  – Wees lief voor jezelf.
  – Praat vriendelijk over een ander.
  – Denk 5 tellen na voordat je ergens op reageert.
  – Stop met anderen te pleasen.
  – Durf voor jezelf op te komen.
  – Sta soms even stil en druk op de ‘pauze’-button.
  – Ontspan (ook zonder je mobiel in de hand).
  – Ontstekingen in je lichaam voelen pijnlijk. Clean eating kan ervoor zorgen dat veel van je pijn(tjes) verdwijnen, je weer helder kunt nadenken en dat je weer gaat slapen als een baby.
  – Kijk je angsten recht in de ogen aan. Benoem waar je bang voor bent. Schrijf erover en praat erover.
  – Word je eigen meester, dan word je meester over je leven.
  – Durf om hulp te vragen.

  Laten we met elkaar op de ‘reset’-knop drukken om opnieuw te beginnen.
  Maak vandaag een start met het leiden van het leven dat je écht wilt.

  Het juiste spoor naar jouw bestemming
  Ik ben mijn hele leven al gefascineerd door het menselijk lichaam en gedragsverandering bij mensen. Mensen coachen is één van de dankbaarste dingen voor mij om te doen. Het coachen van mensen stelt mij in staat om andere mensen te raken, zodat zij het leven (weer) kunnen gaan leiden dat ze écht willen. Mensen weer op het juiste spoor zetten naar hun bestemming door ze echte aandacht te geven. Dat maakt dat ik ’s morgens vrolijk opsta uit bed en gelijk op de ‘aan’-stand sta!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply