Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Zonneallergie: wat kun je eraan doen?
  Rate this post

  Op een verantwoorde manier van de eerste straaltjes zon genieten is echt een cadeautje. Maar wat als je zonne­allergie hebt? Zonlicht geeft energie, levert je lichaam wat nodig is om vitamine D aan te maken, bevordert je stofwisseling en heeft ook nog eens invloed op hoe je je voelt.

  De blaasjes of bultjes die bij zonneallergie ontstaan, kunnen ontzettend jeuken, maar zijn gelukkig niet gevaarlijk. Je kunt er de ene zomer veel last van hebben en het jaar daarna niet of nauwelijks. Als je medicijnen of huidverzorgingsproducten gebruikt, kunnen die invloed hebben op het ontstaan van de verschijnselen.

  UV-A-straling
  Waarschijnlijk worden je klachten veroorzaakt door UV-A-straling. Je huid wordt door zonnebrandcrème voornamelijk beschermd tegen UV-B-straling, waardoor de crème helaas niet altijd helpt. De exacte oorzaak van zonneallergie is nog niet bekend. Je kunt er op iedere leeftijd last van krijgen, maar het lijkt zich vaker voor het eerst voor te doen bij jongvolwassenen. Zonneallergie kan behandeld worden door gebruik te maken van lichtg­ewenning, hetzij door gedoseerde blootstelling aan gewoon zonlicht, hetzij door lichttherapie met UV-straling. Ook worden soms medicijnen voorgeschreven.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply