Rate this post
 • Zonnen zonder zorgen!
  Rate this post

  Het is heerlijk wanneer de zon schijnt. We gaan lekker naar buiten, in de tuin zitten of een stuk wandelen. Het maakt ons vrolijk en we krijgen vitamine D binnen. Maar zonder dat we het doorhebben, kan de zon ook schade aanrichten. Daarom is het belangrijk jezelf goed te beschermen tegen de minder vriendelijke effecten van uv-straling.

  Kracht van de zon
  Zonlicht bevat ultraviolette straling, oftewel uv-straling. Dit is opgedeeld in uv-A, uv-B en uv-C. De A staat voor ageing. Dit type uv-straling gaat deels door kleding en glas heen en diep de huid in, waardoor huidveroudering en de welbekende ouderdomsvlekken kunnen optreden. De B staat voor burning. Dit type straling kan worden tegengehouden door wolken en glas. Het kan verbranding van de huid en huidveroudering veroorzaken. Uv-C stralen bereiken de aarde niet en dat is maar goed ook, want deze straling is extreem schadelijk.

  Bescherm je huid van binnen en buiten
  Om de huid van buitenaf te beschermen tegen uv-straling, is het belangrijk om zonbescherming te gebruiken. Zorg voor een hoge SPF (Sun Protection Factor), het liefst van 30 of hoger. De SPF-factor geeft aan hoe lang je in de zon kan zitten zonder te verbranden. Er zijn twee typen zonbescherming: fysisch en chemisch. De fysische zonbescherming bestaat uit mineralen, zijn direct effectief, gezond voor de huid en blijven ook actief beschermen tegen uv-A en uv-B.
  Chemische zonbescherming is pas 30 minuten na aanbrengen effectief, en moet herhaaldelijk worden aangebracht. Vaak zijn dit type zonbeschermers schadelijk voor de huid en ontstaan er onzuiverheden. Maar ook bevatten de chemische zonbeschermers ingrediënten die slecht zijn voor het milieu.
  Maar het is ook belangrijk om je huid van binnenuit te beschermen. Cosmeticamerk Laviesage heeft hiervoor twee uitstekende natuurlijke producten, Skin Protect en Skin Balance, in de vorm van capsules.

  Jane Iredale
  De zonbescherming van het cosmeticamerk Jane Iredale bevat alleen fysische filters, terwijl ze beschermen tegen zowel uv-A- als uv-B-straling. Er zijn verschillende producten die je kunt gebruiken, toegespitst op verschillende wensen. Het zonnepoeder Powder-Me SPF Dry Sunscreen is een poeder met SPF 30 dat zowel geschikt is voor het gezicht als het lichaam. Ook als je zweet, blijft het product op zijn plek. Draag je graag foundation? Dan is de PurePressed Base Mineral Foundation wellicht iets voor je. Het egaliseert de huid terwijl je goed beschermd bent tegen de kracht van de zon.

  Beautytips van Gea
  Ben jij benieuwd naar de cosmetica van Jane Iredale? Dan heeft Gea een leuke oplossing voor je. Maak een afspraak om je eens te laten opmaken! Zo maak je kennis met de make-up én loop je de deur uit met een prachtige look. Ook adviseren we je graag over welke kleuren en producten goed bij jouw huid passen. Wanneer je tevreden bent, kun je de make-up bij ons in de salon aanschaffen. Dan kun jij er thuis ook mee aan de slag.

  Alles onder één dak
  Het mooie aan Schoonheidsinstituut GAEA is dat je er voor van alles op beautygebied terecht kunt: van een professionele make-upsessie tot een heerlijke manicure of pedicure. En dat alles onder één dak. ‘Ja, ik ben gediplomeerd schoonheidsspecialist, medisch pedicure, manicure en voedingsadviseur’, somt Gea Bruins op. ‘Het leven is turbulent, hectisch en gehaast. Stress en burn-out zijn begrippen die we als normaal beschouwen. Mijn klanten stel ik helemaal centraal, zodat ze kunnen ontspannen en tot rust komen. De naam van mijn schoonheidsinstituut is met zorg gekozen. ‘GAEA’ betekent ‘Moeder Aarde’. Die betekenis kenmerkt de manier van werken en handelen van mijn praktijk. Ik werk zoveel mogelijk met natuurlijke producten en stel in overleg met jou een behandelprogramma samen om het evenwicht tussen uiterlijke en innerlijke schoonheid weer in balans komt.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply