Rate this post
 • Zorg altijd voor jezelf!
  Rate this post

  Sinds vorig jaar zijn we gewend geraakt aan een wereld waar veel niet meer kon. We moesten per direct alle afspraken afzeggen. Opeens werd onze wereld een stuk kleiner en werd alles binnenshuis gedaan. Maar langzaamaan kunnen we weer meer gaan doen: we stappen geleidelijk weer terug in het normale leven.

  Nu het eindelijk weer kan, gaan we weer volop afspreken: ‘Kun je naar mijn verjaardag komen?’ ‘Zeker!’ ‘He, ga je mee uit eten?’ ‘Gezellig zeg!’ Het lijkt allemaal heel vanzelfsprekend, maar is dat wel zo? Natuurlijk is het ook leuk, maar het is belangrijk dat je afspraken maakt omdat je dat zelf wilt en niet omdat je denkt dat het moet. Zo blijf je zelf de baas over je eigen agenda en voorkom je het risico overspoeld te worden door de dagelijkse hectiek.

  Timemanagement
  Kinderen volgen altijd hun buikgevoel: als ze ergens geen zin in hebben, dan doen ze het niet. Volwassenen houden daarentegen vaak rekening met wat ze denken dat andere mensen van hen verwachten. Hierdoor kun je jezelf op den duur voorbijlopen. Stel jezelf daarom altijd bewust de vraag: moet ik dit nu doen of is het een keuze?

  Voel je niet schuldig
  Het is daarom belangrijk dat je je tijd goed leert in te plannen en wel op zo’n manier dat je je eigen rust blijft behouden. Ook als gezin is dit heel belangrijk. Voor kinderen is dit namelijk ook een rare tijd. Want voor een tijdje was iedereen samen thuis en nu moet je als ouder en kind weer de deur uit. Dit is als kind lastig te bevatten en daarom is het essentieel dat je als ouders hierover praat. Maar dat hoef je niet alleen te doen: Coachingpraktijk Natuur(lijk) Bewegen kan iedereen helpen met timemanagement. Zowel gezinnen, bedrijven als individuen. Want met een goede timemanagement kun je beter zorgen voor jezelf en voor elkaar.

  Wist je dat…
  … ‘nee’ zeggen helemaal geen teken is van zwakte? Het is juist een kracht om je grenzen aan te kunnen geven! Je hoeft dus niet altijd ‘ja’ te zeggen om het goed te doen.

  Coachingspraktijk Natuur(lijk) Bewegen
  Marije Thepass begeleidt kinderen en hun ouder(s) of verzorger(s) die met vragen rondlopen waar ze zelf niet uitkomen. Marije: ‘Hierbij vind ik de natuur en het in beweging zijn belangrijke speerpunten. Ik coach dan ook niet vanuit een praktijkruimte, maar mijn sessies vinden zoveel mogelijk in de natuur of op locatie plaats. Ik wil graag dat iedereen zelf ontdekt wat de oplossingen zijn om zijn of haar eigen ik weer terug te vinden. Ik help om handvatten te vinden die snel en blijvend resultaat leveren.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply