Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Zorg dat ze geen kinderen van de rekening worden

  De scheiding is achter de rug en het leven lijkt zijn normale vorm weer aan te nemen. Toch zijn er regelmatig hobbels op de weg, omdat je ex-partner ‘dwarsligt’.Vooral het kind wordt er de dupe van dat je ex-partner de afspraken niet nakomt of er juist heel star aan vasthoudt.

  Het lijkt wel veel erger te zijn geworden sinds je ex-partner een nieuwe relatie heeft. Pasgeleden was het weer raak. Je ouders vierden hun 40-jarig huwelijk en hielden ter ere daarvan een feestje voor alle kinderen en kleinkinderen. Dat feestje viel echter precies in het weekend dat jullie dochter bij je ex-partner zou zijn. Er viel helaas niet te overleggen. Zelfs toen je dochter je ex-partner helemaal overstuur vroeg waarom zij niet mee mocht naar opa en oma, ging je ex-partner niet overstag.

  Conflicten
  Mediator Jolanda Hellings: ‘Het komt helaas vaak voor dat kinderen de dupe worden van onderlinge conflicten tussen de ouders. In veel gevallen ontstaan die conflicten wanneer één van de ouders een nieuwe relatie krijgt. Als mediator kan ik, ook nadat de echtscheiding door de rechter is uitgesproken, bemiddelen bij conflicten op het gebied van communicatie.’

  Klop aan bij je mediator
  ‘Het probleem is dat onderlinge meningsverschillen worden ‘uitgevochten’ als ex-partners en niet als ouders en daarvan zijn de kinderen de dupe’, vervolgt Jolanda. ‘Dat kan uitmonden in getreiter over en weer, waarbij het belang van de kinderen totaal uit het oog verloren wordt. In dat geval is het raadzaam om de problemen via mediation op te lossen. Dat is voor iedereen beter dan de zaak te laten escaleren en in een juridisch traject terecht te komen. In de meest schrijnende gevallen wordt zelfs de Raad van de Kinderbescherming ingeschakeld en loop je de kans dat het kind onder toezicht wordt gesteld. Om dit te voorkomen, kan een mediator ingeschakeld worden die jullie begeleidt om weer te communiceren als ouders in plaats van als ex-partners.

  Bij 2Separate kun je ook na je scheiding terecht bij Register-mediator Jolanda Hellings. Ze is gespecialiseerd in mediation bij (echt)scheiding, ouderschapsplan, omgang en alimentatiezaken.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply