Rate this post
 • Zorg-evenement in Jaarbeurs Utrecht
  Rate this post

  Stichting Play4kids houdt van 2 tot en met 4 oktober 2015 het bijzondere evenement ‘Nieuwe kijk op zorg voor kind en gezin’ in hal 5 van de Jaarbeurs in Utrecht. Dit evenement slaat een brug tussen jou en/of jouw gezin en de instanties (bijvoorbeeld zorgverzekeraars, gemeenten) die deze zorg gaan leveren.

  Rond de zorg is in 2015 al veel veranderd. De zorggebruiker kan nu nieuwe stappen nemen om samen met de zorgverstrekker de beste keuzes te maken voor de toekomst. Deze zorg moet nog meer op de cliënt gericht zijn dan voorheen.

  Doel
  Het doel van de organisatoren is om met nieuwe energie oplossingen en mogelijkheden aan te dragen om het kind en gezin op eigen kracht en vol vertrouwen de toekomst in de maatschappij tegemoet te treden. De organisatoren streven ernaar de bezoekers op deze dagen te laten ervaren dat zorg ook anders en beter kan. Ze willen hen laten ervaren dat met meer inzicht veel bereikt kan worden en laten zien hoe goede voeding, communicatie, creativiteit, muziek, dans en spiritualiteit kunnen bijdragen.

  Voor wie?

  Iedereen is van harte welkom. Centraal staat de ondersteuning aan de kinderen en hun leefomgeving die net dat beetje extra aandacht nodig hebben. Niet alleen kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, maar ook de steeds groter wordende groep kinderen met bijvoorbeeld verslaving, ADHD, psychische problemen of een ontregelde thuissituatie. Kinderen zijn onze toekomst en wij (de maatschappij) kunnen zorgdragen voor een goede begeleiding tijdens alle ontwikkelingsfases. Wellicht kunnen de aspecten voor nieuwe zorg een positieve bijdrage leveren tijdens de ontwikkeling en begeleiding.

  Invulling
  Hal 5 van de jaarbeurs zal verdeeld worden in twee gedeeltes: een standhoudersgedeelte en een ‘doe’-gedeelte. In het standhoudersgedeelte zien de standhouders de uitdaging om zich te profileren over dit aspect. De bezoekers kunnen ook een lezing bijwonen van een van de standhouders in de daarvoor bestemde ruimte.
  In het ‘doe’-gedeelte kunnen de bezoekers deelnemen aan diverse workshops. Denk aan koken in het Kooktheater onder leiding van bekende sterrenkoks uit Nederland, schilderen, sport (judo, voetbal enzvoort).

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply