Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Zorg goed voor jezelf
  Rate this post

  Uit een groeiend aantal wetenschappelijke ­onderzoeken blijkt dat er een niet te verwaarlozen relatie bestaat tussen voeding, beweging en ziekten. Zo is inmiddels duidelijk dat slechte voedingsgewoonten en te weinig beweging meespelen bij het ontstaan van kanker, hart- en vaatziekten en (ouderdoms)diabetes.

  Met dit in het achterhoofd is het verstandig om eens wat nader op je voeding in te zoomen. Stel je eens voor: wat gebeurt er in je lichaam als je een zak snoep leegeet? Wat haalt je lichaam uit dit ‘voedsel’? Heeft het voldoende voedingswaarde of zadel je je lichaam vooral op met nutteloze afvalstoffen? Eigenlijk zou je bij alles wat je wilt gaan eten, jezelf moeten afvragen: ‘Doe ik mijn lichaam hier een plezier mee?’ Als het antwoord daarop ‘nee’ is, waarom zou je het dan eten? Natuurlijk krijg je van ongezond voedsel vaak een tijdelijk prettig gevoel. Meestal komt dit door de grote hoeveelheid suiker die je tot je neemt. Maar nog geen half uur later ervaar je de nadelige effecten al: je voelt je moe en lamlendig.

  Zelfherstellend vermogen stimuleren
  Margreet Bol van Balans2you: ‘Bij orthomoleculaire voedings­therapie kijken we hoe je in een juiste verhouding voeding tot je kunt nemen, zodat alle processen in het lichaam optimaal hun werk kunnen doen en je in een goede conditie blijft of van klachten kunt herstellen. Ons lichaam heeft een zelfherstellend vermogen en met voeding en ­supplementen wordt dit vermogen extra gestimuleerd. Het kan gebeuren dat ik adviseer om bepaalde voedingsstoffen die je misschien al jaren gebruikt, voortaan te vermijden of juist meer te gaan gebruiken.’

  Je bent wat je eet
  Tegenwoordig bevat ons voedsel steeds minder waardevolle stoffen, door het gebruik van kunstmest, kassen en andere moderne landbouwmethoden. Daarnaast bevat onze voeding steeds meer ongewenste geur-, kleur- en smaakstoffen en transvetten. Het is daarom verstandig om zoveel mogelijk biologische en lokaal geproduceerde voeding te nuttigen.

  Ontspannen bewegen
  Voeding en bewegen gaan altijd samen: ze versterken elkaar en zorgen ervoor dat je gezond wordt en blijft. Daarom kun je in de bewegingsstudio van Balans2you gebruikmaken van de bewegingsbank, de trilplaat of cardio- en krachtapparatuur, om zo op een ontspannen manier aan je conditie en kracht te werken. En daarna kun je heerlijk ontspannen in de Vibrosaun, een apparaat dat warmte en massage combineert. Als je goed voor jezelf wilt zorgen, kies dan voor het beste. Ik help je er graag bij’, besluit Magreet.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply