Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Zorg goed voor jezelf!
  Rate this post

  De gezellige maar vaak stressvolle decembermaand, waarin de meesten van ons te veel eten en drinken, ligt al weer even achter ons. Velen van ons zijn het jaar gestart met goede voornemens: stoppen met roken, wat kilootjes kwijt raken, meer bewegen, maar misschien ook wel gewoon weer eens lekker een boek lezen, of eindelijk eens aan die nieuwe hobby beginnen. Bij sommige van die voornemens kunnen wij goede ondersteuning bieden. Bijvoorbeeld bij het stoppen met roken!

  December heeft ondanks alle gezelligheid veel van ons systeem gevergd. Het begin van een nieuw jaar is daarom vooral een goede periode om je weerstand te verbeteren en wat meer dan anders opgebouwde afvalstoffen te verwerken. In de winter ligt in ieder geval de griep op de loer. Alle reden om preventief je weerstand te verbeteren en daarnaast je goede voornemens daadwerkelijk in gang te zetten. De basis ligt in de keuze van je voeding en bewegen. Maar goed slapen en aandacht voor je vochthuishouding zijn even belangrijk. De Chinese manier van aanpak ondersteunt bij al deze processen.

  Preventief
  Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde en inmiddels wel bekend als een goede manier om pijn te bestrijden of om te ondersteunen bij vruchtbaarheidsproblemen, hooikoorts, slecht slapen en bijvoorbeeld bij het stoppen met roken. Minder bekend is dat acupunctuur vooral ook een heel goede preventieve werking heeft. Het is in eerste instantie zelfs preventief bedoeld. Acupunctuur heeft een positieve invloed op het welbevinden van de mens. Het vergroot de natuurlijke weerstand, verhoogt de pijngrens en stimuleert de levenslust.

  Energieverdeling
  Bij een acupunctuurbehandeling worden op bepaalde punten in de huid steriele wegwerpnaalden gestoken. Deze acupunctuurpunten liggen enkele millimeters onder de huid op onzichtbare energiebanen – de meridianen – waardoor de levensenergie (Qi) stroomt. De meridianen hebben verbinding met de diverse organen en sommige hebben ook onderling verbinding. Door het aanprikken van de juiste punten wordt de energieverdeling over de meridianen geregeld om weer een evenwicht te bereiken. Hoe het is gesteld met de energieverdeling in de meridianen, kan op verschillende manieren bepaald worden, bijvoorbeeld door het voelen van de meridianen in het polsgebied of het aspect van de tong, de tongdiagnose of met een meting volgens Voll, een vorm van bioresonantie. Een preventiecontrole door de acupunctuurarts en naaldbehandeling kan veel ellende voorkomen.

  Wil je hulp bij het ontwikkelen van een goede leefstijl of een preventieve aanpak voor het voorkomen van gezondheidsproblemen? Denk eens aan acupunctuur!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply