Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Zorg goed voor je huid
  Rate this post

  De huid wordt bij de mens beschouwd als het grootste orgaan. Die beschermt je tegen kou, hitte, zonnestraling en infecties. Je huid biedt steun, geeft vorm aan je lichaam en vervoert afvalstoffen. Daarom is het extra belangrijk om goed voor je huid te zorgen.

  Eén van de grote boosdoeners die invloed hebben op het verouderingsproces van je huid, is de zon. Natuurlijk heeft de zon ook heel veel goede eigenschappen: zonlicht heeft een positieve invloed op je humeur en je lichaam, het geeft energie, verbetert de doorbloeding en stimuleert de aanmaak van vitamine D. Langdurige blootstelling kan leiden tot uitdroging van de huid, zonnebrand, vroegtijdige huidveroudering, pigmentvlekken en huidkanker. Wees daarom altijd voorzichtig met het blootstellen van je huid aan de zon.

  Pas op voor de zon
  Ouderdomsvlekken ontstaan, zoals de naam al doet ­vermoeden, vaak op latere leeftijd. Ze zijn het resultaat van schade die in het verleden door de zon is ontstaan. De pigmentcellen zijn verstrooid, waardoor ze meer pigment aanmaken op bepaalde plekken. In principe zijn ouderdomsvlekken ongevaarlijk, alhoewel ze in sommige gevallen een voorbode kunnen zijn van huidkanker. ­Wanneer je deze pigmentvlekken cosmetisch storend vindt, kun je overwegen om ze te laten behandelen met behulp van een intensieve peeling en/of met geavanceerde licht- en laserapparatuur. Deze methodes zijn medisch verantwoord en hebben een duurzaam resultaat. Bij Dermalight, praktijk voor cosmetische dermatologie, werken vier ervaren huidtherapeuten (Astrid Keuning, Karla van Dijken, Hilda Withaar en Cheryl Mulder), die je huid op de meest doeltreffende wijze behandelen.

  Expertise
  Tijdens een intakegesprek wordt je huidprobleem beoordeeld en word je geadviseerd in de behandelmethode die het meest geschikt is voor jouw specifieke probleem. En dat is beslist niet altijd de duurste. Bij Dermalight tref je een grote expertise aan op het gebied van huidbehandelingen. De huidtherapeuten werken samen met de Dermatologen Maatschap van het Martini Ziekenhuis in Groningen. Er wordt met apparatuur en technieken gewerkt die hun doeltreffendheid en veiligheid in de praktijk bewezen hebben. De effectiviteit van deze behandelmethoden is wetenschappelijk aangetoond.

  Peeling
  Een van de methoden om pigmentvlekken te behandelen is door middel van een peeling of microdermabrasie. De Ultrapeel en Pristine worden gebruikt voor de behandeling van verschillende onregelmatigheden van de huid. De behandeling vereist geen voorbehandeling of lokale pijnbestrijding. Deze lichtere, meer cosmetische behandelingen geven je huid een schoon en fris gevoel. Dode huidcellen en vuil worden verwijderd, terwijl de diepere huidlagen gestimuleerd worden tot de vorming van nieuwe cellen, collageen enzovoort. Bij intensievere behandelingen wordt de opperhuid intensiever behandeld, met als gevolg dat er gedurende enkele dagen roodheid en/of zwelling kan optreden. Ultrapeel is een methode waarbij de huid, cellaag voor cellaag, wordt afgeschuurd tot een bepaalde diepte. Tijdens de behandeling wordt een straal ultrafijne steriele kristallen met vacuümzuigkracht over de huid geleid. De kristallen ‘zandstralen’ de huid laag voor laag. De kristallen worden na contact met de huid direct weer opgezogen en samen met verwijderd huidmateriaal afgevoerd naar een afgesloten wegwerpbuisje.

  Ellipse
  Pigmentvlekken kunnen tevens behandeld worden met de Ellipse. Met de Ellipse ‘Intense Pulsed Light’ wordt met behulp van moderne lichttechniek en een snelle computer zichtbaar licht zodanig gefilterd en geïntensiveerd, dat er veilig en effectief mee behandeld kan worden. Als met de IPL de diepere huidlagen behandeld worden, ontstaat een huidverjongend effect. Het zichtbare licht uit de IPL wordt in een flits uitgezonden. Dit licht, met hoge energie, wordt door het pigment in de huid geabsorbeerd en omgezet in warmte. Deze warmte zorgt voor vernietiging van de pigmentvlek. Omdat het proces razendsnel (in milliseconden) gaat, merk je dit maar kort. Vergelijk dit met het heel kort aanraken van een heet strijkijzer, waarbij de huid ook niet verbrandt.

  Vergoeding
  Om onder behandeling te komen, is het niet noodzakelijk dat je over een verwijsbrief van je huisarts of een specialist beschikt. Heb je een medische indicatie, dan is het raadzaam om over een verwijsbrief te beschikken voor het eventueel verkrijgen van een vergoeding.
  Dermalight is een kliniek waarin dermatologisch verantwoorde cosmetische behandelingen verricht worden. Het verwijderen van pigmentvlekken kan door de grote zorgverzekeraars in de regio vanuit de aanvullende verzekeringen worden vergoed. Als voorwaarde stellen de zorgverzekeraars een behandeling door een dermatoloog en/of huidtherapeut. Hiervoor zit je bij Dermalight goed. Ben je elders verzekerd, raadpleeg dan je verzekerings­polis. Neem bij onduidelijkheid over je vergoeding voor alle zekerheid vooraf even contact op met je zorgverzekeraar.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply