Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Zorg goed voor jezelf

  In mijn praktijk zie ik veel vrouwen in de leeftijdsfase waarin ik mezelf bevind, namelijk de fase waarin je kinderen opgroeien, maar waar ze je nog wel volop nodig hebben. De fase waarin je mogelijk zelf een baan hebt, en die je tussen de gezinsbezigheden door probeert naar goed behoren uit te voeren.

  Misschien dient zich ook een tijd aan van bezinning: wat wil ik eigenlijk met mijn werk? Voelt het nog wel goed, zoals ik bezig ben? Past het ‘jasje’ nog wel, of ben ik eruit gegroeid? Hoe ver hebben al mijn bezigheden bijgedragen aan het ‘verwijdert raken van mijn kern’? En belangrijker nog: hoe kom ik weer terug bij mijn ware zelf? Het is ook de fase waarin je lijf nog steeds probeert te herstellen van bevallingen, omdat je daarna nooit echt rust hebt kunnen te nemen. En vervolgens begeef je je ook alweer naar een fase van hormoonveranderingen en overgang. En als we goed luisteren naar onszelf: wellicht de overgang naar ‘onze wijsheidsjaren’!

  Tja, hoe deal je nu met al deze dingen die zich door elkaar heen afspelen? Zorg allereerst goed voor jezelf. Begin met aandacht voor je lijf, je leefstijl en voedingskeuzes. Maar hoe maak je nu voor jou de juiste keuzes? Om hier meer helderheid in te krijgen kun je met behulp van mesologie heel nauwkeurig laten bepalen wat je lijf in deze fase wel of niet kan verteren en wat het eventueel als extra ondersteuning nodig heeft om te kunnen herstellen, om een goede hormonale balans te behouden en om chronische klachten te voorkomen of zelfs te genezen. Preventie is hierbij de juiste insteek; want we hoeven niet allemaal heftige overgangsklachten te ontwikkelen, een hoge bloeddruk of diabetes te krijgen.
  Als je verder kunt kijken dan alleen naar je fysieke symptomen, leert je lijf je mogelijk ook dat er nog ‘emotionele pijnplekken’ liggen, die aandacht nodig hebben.

  En naast dat je lijf je signalen geeft die kunnen dienen als spiegel tot meer inzicht, kan ook je omgeving, en met name je kinderen, je inzicht bieden in de fase waarin je staat en wat er nodig is om tot jezelf te komen. En in plaats van te doen wat je altijd al deed, krijg je hierbij de mogelijkheid aangereikt om met aandacht te kijken naar hetgeen jou belemmert om te groeien tot wie je werkelijk bent. Tot heel je potentieel aan talenten en mogelijkheden die als zaadjes in jou liggen opgeslagen, liggen te wachten om te mogen ontspruiten. Wanneer je dit aangaat, geef je ook nog eens de volgende generatie een mooi voorbeeld: respect voor jezelf en daarmee ook voor de ander. Dat is wat wijs-heid is en dat is waar het leven voor dient! Voor een dergelijke Lijf- en Levenscoaching kun je bij mijn praktijk terecht.

  Brigitte Peeters

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply