Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Zorg goed voor jezelf

  Als ik moest kiezen tussen mijn uiterlijk en mijn stem?’ Anouk Maas aarzelt even, maar kiest dan heel beslist voor het laatste. ‘Zingen is voor mij het belangrijkste. Dat vind ik geweldig. Maar de combinatie met acteer- en presenteerwerk is wel ont­zettend leuk. En daarvoor is je uiterlijk natuurlijk erg belangrijk.’

  ‘Ik zorg ervoor dat ik voldoende slaap krijg en ik verzorg mijn huid goed’, vertelt de musicalster, die momenteel als Belle schittert in ‘Beauty and the Beast’. ‘Vooral het goed reinigen van mijn gezicht is een must. Dat doe ik soms wel twee keer op een dag. Vooral na afloop van de voorstelling, want dan draag ik een dikke laag make-up. Mijn huid verzorg ik met producten van Dr. Alkaitis, een beautylijn op organische en biologische basis. Ik ‘smeer’ sowieso heel veel, vooral in de winter, want dan heb ik snel droge lippen en handen. Ik houd dan ook meer van de zon.’

  Expeditie Robinson
  Die zon en warmte ervoer Anouk volop tijdens haar deelname aan ‘Expeditie Robinson’ in 2014. ‘Dat was een geweldige ervaring’, vertelt ze enthousiast. ‘Weet je, eigenlijk werden we tijdens die paar weken alleen maar mooier. De eerste week was bijna een soort detoxkuur, waarin alle deelnemers last hadden van vlekjes en bultjes, maar daarna kreeg iedereen een heel gave, mooi gebruinde huid en het oogwit en de tanden werden witter. Mijn lijf is in die paar weken als het ware gereset. Sindsdien ben ik ook anders gaan leven: veel bewuster. Ik voel me nu veel beter en gezonder en dat wil ik graag zo houden.’

  Volwassen
  Deze zomer hoopt Anouk haar 30ste verjaardag te mogen vieren. ‘Het is heel dubbel. Aan de ene kant kijk ik ernaar uit, aan de andere kant vind ik het ook wel spannend. Want ‘30’ klinkt zo volwassen en alhoewel ik nooit over kinderen krijgen heb nagedacht, begint op de een of andere manier toch die biologische klok te tikken. Dat gaat vanzelf; heel gek. Blijkbaar is dat echt zo’n vrouwendingetje. Ik ben overigens single en daar ben ik helemaal tevreden over. Er is wel plaats voor een man in mijn leven, maar ik ben de juiste nog niet tegengekomen. De meeste mannen zijn stom. Of ze zijn bezet’, grinnikt Anouk. ‘Ik zie wel. Het komt wanneer het komt.’

  Droomklussen
  Om in conditie te blijven, is Anouk twee of drie keer in de week in de sportschool te vinden. ‘Ik wissel het een beetje af. Dagelijks in het theater staan is ook topsport. Iedere rol is weer anders en vooral de combinatie met het tv-werk vind ik ontzettend leuk. Presenteren vind ik bijvoorbeeld fantastisch. Zo droom ik er stiekem van om ooit de uitreiking van de Televizierring te mogen presenteren. Maar een eigen show­programma lijkt me ook geweldig. Of mooie documentaires maken.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply