Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Alle zorg die je nodig hebt rondom de bevalling
  Rate this post

  Bevallen in het ziekenhuis. Het is voor veel ­zwangere vrouwen een geruststellende gedachte. Want als je gaat bevallen, is het belangrijk dat je je veilig en vooral op je gemak voelt. Dat is de reden dat steeds meer zwangeren zonder medische ­complicaties kiezen voor bevallen in de veilige ­omgeving van het ziekenhuis onder begeleiding van de eigen verloskundige.

  De zorg vlak rondom de bevalling vinden we in Máxima Medisch Centrum (MMC) belangrijk. We ontwikkelen daarin steeds nieuwe concepten waarbij het gezin centraal staat. Alle zorg die je nodig hebt rondom de bevalling, komt naar je toe in jouw eigen kraamsuite. Dit maakt het Vrouw Moeder Kind-centrum van MMC uniek.

  Het Vrouw Moeder Kind-centrum is één van de tien centra in Nederland waarin alle voorzieningen rondom zwangerschap, bevallen en kindzorg bij elkaar zijn gebracht. Hier krijg je de beste deskundige begeleiding en advies die je nodig hebt tijdens de bevalling.

  Sfeervolle kraamsuites
  Het Vrouw Moeder Kind-centrum biedt sfeervolle en ruime kraamsuites met een huiselijke uitstraling. Alle voorzieningen zijn aanwezig: eigen sanitair, badkamer, een keuken en de mogelijkheid voor je partner om te blijven slapen. Je bevalt hier onder begeleiding van je eigen verloskundige of de gynaecoloog. Pijnstilling in de vorm van een ruggenprik is 24 uur per dag mogelijk (indien medisch verantwoord). En onder bepaalde voorwaarden kun je als alternatief ook pijnstilling door middel van een infuus aanvragen.

  Gezin centraal
  Het gezin staat centraal tijdens de bevalling. De zorg wordt hier omheen georganiseerd. Moeder en kind blijven, als het medisch verantwoord is, zoveel als mogelijk bij elkaar. Ook na de bevalling worden moeder en kind niet gescheiden, want juist het eerste contact na de geboorte is cruciaal. Daarom wordt het kind na de geboorte meteen bij de moeder op de borst gelegd om de band te versterken.

  Tijdens dit uur worden in principe geen medische taken verricht, zoals wassen en meten. Dat komt pas daarna. Dit is écht het uurtje van moeder, kind en partner waarin de moeder-kindbinding wordt versterkt en het succes van borstvoeding wordt vergroot.

  Intensieve zorg
  Mocht er onverhoopt toch iets niet goed gaan met jou of met de baby, dan is alle apparatuur aanwezig om extra zorg te verlenen op de intensive care voor te vroeg geboren baby’s en op de intensive care voor zwangeren.

  Meer informatie over geboortezorg in Máxima Medisch Centrum: www.geboortezorg.mmc.nl.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply