Rate this post
 • Zorg op maat voor de eerste week
  Rate this post

  Gefeliciteerd met je zwangerschap! Dit is een bijzonder moment in je leven. Er komt nogal wat bij kijken als je straks je kindje op de wereld hebt gezet, en de kraamverzorgende kan jou daarbij helpen.

  Mijn naam is Kitty, ik ondersteun gezinnen die net een kindje hebben verwelkomd, en help ze met het wegwijs maken rond het voeden en verzorgen van de kleine. Als de moeder kiest voor het geven van borstvoeding zijn voorlichting en ondersteuning belangrijke aspecten. Ook hou ik de gezondheid van de moeder en de baby in de gaten. En ik help, als dat nodig is, met andere zaken die geregeld en gedaan moeten worden in de eerste week na de bevalling. Het doel van de ondersteuning is dat de ouders na die week voldoende informatie en uitleg hebben gekregen, zodat ze de verzorging verder zelf kunnen doen. Behalve alle aandacht voor de kersverse moeder vergeet ik natuurlijk ook de vader en eventuele andere kinderen niet.

  Maatwerk
  Na bij diverse bureaus gewerkt te hebben ben ik in 2016 begonnen als zelfstandig kraamverzorgende. Het grote voordeel van mijn praktijk als zelfstandige kraam­verzorg­ende is dat ik meer maatwerk kan leveren en me écht kan richten op wat het gezin nodig heeft. Het ene gezin heeft namelijk meer ondersteuning nodig dan het andere. Ik richt me helemaal op de wensen en behoeften van het gezin waar ik kom!

  Babycoach en draagdoekconsulent
  Een baby communiceert al op zijn eigen manier, hoe jong hij of zij ook is. Een baby volgt zijn instinct, geeft signalen af en heeft een eigen belevingswereld. Als babycoach kan ik de ouders hiervan bewust maken en nuttige tips geven over het communiceren met hun baby, zodat die zich veilig kan ontwikkelen en de ouders een blije baby hebben!
  Ik kan ouders ook leren om hun baby op een goede manier te dragen, omdat dit bijdraagt aan de hechting en de baby zich prettiger voelt als die door moeder of vader gedragen wordt. Ook kan ik informatie geven over de verschillen tussen een geweven en een voorgevormde, rekbare draagdoek, en advies geven over welke variant voor iemand het meest geschikt is. Door de aanvullende opleidingen tot babycoach en draagdoekconsulent die ik gevolgd heb, kan ik dus nóg meer informatie geven over de hechting tussen moeder en kind, en wat het kind nodig heeft.

  Ik vind het geweldig om mijn kennis over alles wat er komt kijken bij de verzorging van een baby over te dragen op het gezin, zodat het een fijne kraamweek heeft!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply