Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Zorg rondom de geboorte van je kleine wonder
  Rate this post

  Direct al na een positieve zwangerschapstest beginnen de keuzemomenten en de daarbij horende uitdagingen: ‘Door wie ga ik me laten begeleiden?’ ‘Wat houdt dat begeleiden dan in?’ ‘Wat kan en mag ik verwachten de komende periode?’ Maar ook: ‘Wat is er nu echt belangrijk voor mij en mijn partner in de komende maanden tijdens de zwangerschap en tijdens de bevalling van ons kleine wonder?’

  Zwangerschap brengt grote en bijzondere veranderingen teweeg! In je lichaam, je geest, je relatie, je hele kijk op het leven. Wij begeleiden jullie graag met zorg en aandacht tijdens dit avontuur op een deskundige en vooral persoonlijke manier. Wij zijn grote voorstanders van complementaire zorg (zie ook hiernaast) met als hoofddoel het voorkomen van onnodige medicalisering. Hierin zijn wij al decennia lang getraind en ervaren!

  Je bent van harte uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek en een vroege echo bij ons op de praktijk! Een zwangerschap is een heel bijzondere gebeurtenis in jouw leven. Net zoals het vader en moeder worden.

  Als team van de Verloskundigenpraktijk Walchers Wonder vinden wij het een voorrecht en een uitdaging om jullie hierbij op een professionele, betrokken en persoonlijke manier te begeleiden. Wij luisteren zorgvuldig naar je wensen en geven je alle keuzevrijheid binnen de grenzen van wat medisch verantwoord is. Wij moedigen jou als zwangere aan vertrouwen te hebben in je eigen kracht en hebben oog voor jouw unieke situatie. Je bent van harte welkom in onze praktijk! Je kunt bij ons in de praktijk ook terecht voor coaching en homeopatische begeleiding. Ook voor de vaders hebben we voldoende tips klaarliggen.

  team Verloskundigenpraktijk Walchers Wonder

  Centering Pregnancy

  Zorg op maat in een groep
  Je vormt een groep samen met andere vrouwen die ongeveer in dezelfde periode zijn uitgerekend. Er zijn 8 bijeenkomsten waarbinnen je individueel contact hebt met je verloskundige voor het uitwendig onderzoek waarbij naar de groei en ligging van je baby wordt gekeken.

  Binnen de groep vinden ook de overige controles plaats, zoals het meten van de bloeddruk en het bijhouden van het gewicht. Daarna worden in de groep vragen, zorgen en oplossingen besproken.

  Actieve betrokkenheid bij de zorg
  Je leert hoe je je bloeddruk zelf kunt meten, hoe je jezelf weegt en je eigen zwangerschapskaart bijhoudt. Je leert hoe je gezondere keuzes kunt maken voor jezelf en je baby.

  Elkaar steunen en kennis uitwisselen
  In de groep worden onderwerpen besproken die belangrijk zijn voor jou, je zwangerschap en je baby. Je ontmoet andere zwangere vrouwen, waardoor je ervaringen kunt delen en zo nodig elkaar kunt steunen.

  Vaste dag en tijdstip
  De groepszorg is op vastgestelde dagen en tijden. Deze zijn vooraf bekend tot het einde van je zwangerschap. Je hoeft niet meer te wachten op een controle.

  Langer contact met je verloskundige
  Je hebt langer contact met de verloskundige dan in de 1-op-1-controles. Je kunt dus meer vragen stellen en langer over iets doorpraten. Dat is niet alleen prettig voor jou maar ook belangrijk voor de verloskundige: zij hoort meer en kan beter begrijpen wat er voor jou en de andere vrouwen belangrijk is.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply