Rate this post
 • Zorg voor een goede spijsvertering
  Rate this post

  Een goede spijsvertering is belangrijk voor onze gezondheid. De vertering van ons voedsel gebeurt in het maag-darmkanaal en gaat onbewust. De binnenkant van dit kanaal is bekleed met slijmvlies. Dit is, net als de huid, het contact met de buitenwereld.

  De spijsvertering begint met het goed kauwen van het voedsel. In de darmen worden de kleine stukjes verteerd tot deeltjes die door de darmwand worden opgenomen. Een aaneengesloten slijmvlies is ook belangrijk voor een goed werkend afweersysteem (= immuunsysteem). Onze manier van leven (voeding, emoties, roken, drinken, medicijnen) heeft invloed op de werking van onze darmen, het afweersysteem, de slijmvliezen en de huid. Door langdurig verkeerd voedsel te eten en/of onder emotionele druk te staan, kunnen darmklachten ontstaan, zoals obstipatie, diarree, en krampen, maar ook ziekten als colitis ulcerosa, ziekte van Crohn en spastisch colon. Of allergieën, eczeem, chronische verkoudheden enzovoort.

  De mesoloog onderzoekt of het maag-darmkanaal, de slijmvliezen, het immuunsysteem, de lever / gal, de nieren enzovoort goed functioneren en bekijkt of er voldoende vitaminen, mineralen en onverzadigde vetzuren in de lichaamscellen kunnen komen. Daarnaast wordt getest welke voeding niet goed verteerd wordt. Ook de manier van leven krijgt aandacht.

  Na dit uitgebreide onderzoek wordt een mesologisch advies gegeven. Door het opvolgen van dit mesologische advies, zorgt de cliënt ervoor dat het lichaam weer in functie kan komen. De klachten verdwijnen, de vertering verbetert, emoties krijgen minder invloed en de energie komt terug.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply