Rate this post
 • Zorg voor een goede start
  Rate this post

  Zwangerschap en de geboorte van een kind behoren tot de meest bijzondere gebeurtenissen in het leven van een vrouw. Tijdens de zwangerschap vinden er grote veranderingen plaats, zowel lichamelijk als geestelijk. Een gezonde leefstijl en het gebruik van goede voeding en voedingssupplementen (extra ­vitamines, mineralen en dergelijk) door de ­aanstaande ouders vóór de zwangerschap, en door de moeder tijdens de zwangerschap, bevorderen de gezondheid van moeder en kind.

  Veel aanstaande moeders weten wat ze moeten weg­laten, zoals rauw vlees en alcohol. Dat ze van een aantal voedingsstoffen, tijdens de zwangerschap en borstvoeding, juist méér nodig hebben, is niet altijd bekend. Ook weet iedereen dat foliumzuur nood­zakelijk is, maar vitamine B6 en B12 zijn net zo belangrijk. Met een juist advies valt veel winst te behalen, zowel voor moeder als kind. Het is verstandig om al in een vroeg stadium te starten met de juiste voeding: al op het moment dat er een zwangerschapswens is.
  Zwangerschapskwaaltjes
  Veel voorkomende klachten tijdens de zwangerschap zijn misselijkheid, brandend maagzuur, verstopping, beenkramp, bloedarmoede en vermoeidheid. Deze klachten kunnen (mede) worden veroorzaakt door tekorten aan voedingsstoffen en verkeerde eetgewoonten. Door het aanpassen van de voeding, voldoende rust en gebruik van voedingssupplementen, kunnen de klachten worden voorkomen of verminderen. Afhankelijk van de kwaal kunnen specifieke leef- en dieetadviezen gegeven worden.

  Goede darmflora
  Een gezonde darmflora zorgt ervoor dat de voeding beter wordt opgenomen. De baby krijgt tijdens de bevalling de darmflora van de moeder. Daarnaast wordt de darmflora opgebouwd door het geven van borstvoeding. Baby’s die een gezonde darmflora meekrijgen van de moeder, hebben een verminderde kans op het ontwikkelen van aandoeningen als astma, eczeem, lage weerstand, allergieën en darmproblemen. Het advies aan alle vrouwen is dan ook: begin met je darmflora te versterken en te herstellen, al voordat je zwanger wordt.

  Wil je graag meer weten of heb je vragen? Neem dan gerust contact met me op!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply