Rate this post
 • Zorg voor kinderen van 0 tot 4 jaar
  Rate this post

  Als je net een kind hebt gekregen, komt er nogal wat op je af. De medewerkers van de consultatiebureaus van Zorggroep Almere staan voor je klaar om je te ondersteunen. Je kunt er terecht met al je vragen op het gebied van voeding, slapen, groei, opvoeding et cetera.

  Almere telt 18 consultatiebureaus vanwaaruit de zorg wordt geleverd voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Deze consultatie­bureaus zijn gevestigd in gezondheidscentra van Zorggroep Almere.

  Afspraken op het consultatiebureau
  Zuigelingen en peuters worden opgeroepen volgens een schema. De eerste afspraak is als je kind 1 maand oud is. De groei, ontwikkeling en gewicht worden in de gaten gehouden door onze medewerkers.
  Je kunt bij ons terecht met al je vragen omtrent voeding, verzorging en opvoeding van je kind. Dit kan tijdens de afspraak zelf, maar ook tussendoor op inloopspreekuren of telefonische spreekuren.
  De laatste afspraak op het consultatiebureau is als je kind 3 jaar en 9 maanden is. Meer informatie vind je op www.zorggroep-almere.nl/jeugdgezondheidszorg.php.

  Het Mamacafé
  Het Mamacafé. Misschien heb je er al eens van gehoord? Het Mamacafé is er voor alle moeders en aanstaande moeders uit Almere. Het wordt op twee centrale plekken in Almere georganiseerd. Bij elke bijeenkomst wordt iets verteld over onderwerpen die raken aan het ouderschap en zwanger zijn, zoals voeding, pijnstilling en angst, eenoudergezinnen, de motoriek van de baby, de kinderpoli en andere interessante onderwerpen. Bij het Mamacafé is altijd een lactatiekundige aanwezig om vragen over borstvoeding te beantwoorden. Je ontmoet hier ook andere (kersverse) moeders, dus het is een goede manier om je sociale ­netwerk te vergroten. Het Mamacafé wordt elke drie weken op woensdag van 10.00 tot 11.30 gehouden in Castrovalva in Tussen de Vaarten en elke drie weken op vrijdag in ­restaurant De Ziel in Archipel in Literatuurwijk. Kijk op www.zorggroep-almere.nl/verloskunde voor meer informatie over het Mamacafé. Mocht je nog niet zwanger zijn maar wel een kinderwens hebben, dan vind je op deze pagina ook informatie over onze verloskundepraktijken en onze kinderwensspreekuren.

  Opvoedadvies
  Kinderen opvoeden is mooi en bijzonder, maar niet altijd gemakkelijk. Hoe goed je het ook bedoelt, soms gaat het niet zoals je zelf zou willen. Mocht je hier eens met iemand over willen praten en advies krijgen, dan kun je een opvoedadviseur van Zorggroep Almere raadplegen. Een opvoedadviseur is een pedagoog en helpt ouders bij vragen over de opvoeding en het opgroeien. Tot je kind 19 jaar is, kun je gebruikmaken van de kennis en ervaring van een opvoedadviseur. Schroom niet om hulp te vragen; het kan heel verhelderend zijn om er met iemand over te praten.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply