Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Zorg voor moeder en baby in GezinSuites
  Rate this post

  Het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) heeft in Gouda een Vrouw Kind Centrum met 22 huiselijke suites, alle voorzien van eigen sanitair. Het ziekenhuis heeft geen aparte verloskamers, kraamafdelingen en ­neonatologie met couveuses, maar biedt complete zorg voor vrouw en kind in de huiselijke GezinSuites.

  Het voordeel van deze situatie is dat de patiënt van ­binnenkomst tot vertrek op één kamer kan blijven en dat men een beperkt aantal gezichten aan het bed ziet. Zelfs als het kindje in de couveuse moet, worden moeder en baby niet gescheiden. Het GHZ hanteert in de Gezin­Suites geen vaste bezoektijden en de partner mag 24 uur per dag blijven. Dit concept geeft rust voor de baby en de ouders en is uniek in Nederland.

  Natuurlijke keizersnede
  Kinderen kunnen in het GHZ geboren worden via de ­‘natuurlijke keizersnede’. De baby wordt hierbij na de ­geboorte zo snel mogelijk bij de moeder op de borst gelegd. Dit huid-op-huidcontact bevordert de hechting tussen moeder en kind en brengt de borstvoeding beter op gang. De operatiekamer wordt op een comfortabele temperatuur gebracht en het licht wordt gedimd, zodat de baby niet te veel schrikt als die uit de buik komt. De moeder ziet haar baby geboren worden en krijgt haar kindje na een korte check direct bij zich. Hierdoor kan zij, en ook de vader, gelijk van dit bijzondere moment genieten.

  Goede samenwerking verloskundigen
  Het GHZ hecht veel belang aan samenwerking met andere professionele zorgaanbieders. Binnen InZwang werken de gynaecologen van het GHZ nauw samen met de verloskundigenpraktijken in de regio Gouda. Hierdoor is medische zorg altijd dichtbij en kan er, indien nodig, snelle en naadloze overdracht plaatsvinden. Uit onderzoek bleek onlangs dat dit unieke samenwerkingsverband inmiddels behoort tot de beste in Nederland.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply