Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Zorg voor moeder en kind staat centraal’
  Rate this post

  Moeder worden is een bijzonder en spannend moment, of het nu de eerste, tweede, derde of zesde keer is.

  Het Rode Kruis Ziekenhuis is een onderdeel van Geboortezorg MKL, één van de zes zorgaanbieders in Nederland met ‘geboortezorg nieuwe stijl’: een nóg betere afstemming tussen alle deskundigen, waardoor een nóg betere samenwerking en – waar nodig – een gezamenlijk zorgpad gerealiseerd worden. Deelnemers zijn de Coöperatie van Verloskundigenpraktijken Midden Kennemerland U.A. met de verloskundigenpraktijken Heemskerk, Beverwijk, Velserbroek e/o, IJmuiden, Uitgeest / Akersloot, Castricum en het Rode Kruis Ziekenhuis met gynaecologen en klinisch verloskundigen en RKZ Kraamzorg.

  Zorg en advies
  Geboortezorg MKL is een begrip in Midden-Kennemerland als het gaat om de begeleiding van zwangere vrouwen, de bevalling en de kraamtijd. Je kunt er terecht voor hulp in alle fasen van jouw zwangerschap. In het Rode Kruis Ziekenhuis doen de gynaecologen, gespecialiseerde verpleegkundigen en andere zorgverleners er alles aan om jou en jouw kindje zo goed mogelijk te begeleiden.

  Hoogwaardige geboortezorg
  ‘Iedereen in onze groep levert vanuit de eigen expertise een belangrijke bijdrage aan deze zorg’, vertelt gynaecoloog Gabriela Dias Pereira van het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) in Beverwijk. ‘De zorg voor moeder en kind staat centraal. Alle vrouwen in onze regio moeten kunnen profiteren van dezelfde kwalitatief hoogwaardige geboortezorg, ongeacht hoe de zwangerschap verloopt; of ze nu begeleid worden door hun verloskundige of met een medische indicatie in het ziekenhuis bevallen.’

  Hoe bevalt het?
  Het RKZ houdt, in samenwerking met Geboortezorg MKL, iedere maand een informatieavond over bevallen voor zwangere vrouwen en hun partners. Er is ook gelegenheid tot het stellen van vragen. Als de situatie op de afdeling het toelaat, is er een rondleiding langs de kraam-/ couveuse-suites.
  De eerstvolgende informatieavonden zijn op 3 september, 1 oktober, 5 november en 3 december. De bijeenkomsten duren van 19.30 tot 21.30 uur en vinden plaats in het restaurant van het RKZ, op de 2e etage. De zaal is vanaf 19.00 uur open.

  ‘Ik had er vertrouwen in’
  Rianne van den Brink ging er aan het begin van haar zwangerschap vanuit dat ze in een ziekenhuis zou willen bevallen. Haar verloskundigen van Verloskundige Praktijk Castricum vertelden over de goede samenwerking met het RKZ. Tijdens de informatiebijeenkomst over bevallen in het RKZ was haar verloskundige ook aanwezig. Rianne: ‘De kraamsuites zagen er niet direct medisch uit. Dat sprak me aan. In de weken die volgden, gaven de verloskundigen me het vertrouwen dat ik ook thuis zou kunnen bevallen. Gelukkig kende ik de kraamsuites al. Waar ik ook terecht zou komen: ik had er vertrouwen in.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply