Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Zorg zonder schulden
  Rate this post

  Iedereen heeft wel eens zorg nodig. Voor de een gaat dit niet verder dan het vullen van een gaatje bij de tandarts of fysiotherapie bij nekklachten. Voor de ander geldt een grotere zorgvraag, zoals een hartoperatie of een langdurige behandeling bij kanker. Of de zorgvraag nu klein of groot is, een behandeling kost al snel veel geld. Gelukkig hebben we in Nederland een goed zorgstelsel waarin we de vrije keus hebben qua zorgverzekering en aanvullende pakketten. Tot zover niets aan de hand.

  Maar zoals alles heeft ons zorgstelsel ook nadelen, zoals het eigen risico dat ieder jaar hoger wordt. Als je een behandeling nodig hebt die niet vergoed wordt vanuit de basisverzekering, dan gaan die kosten van je eigen risico af. Niemand kan in de toekomst kijken, waardoor het best lastig is om te bepalen welke aanvullende verzekeringen je nodig hebt.

  Eigen risico in de hand
  Om door de bomen het bos weer te kunnen zien, is het verstandig om een coach in te arm te nemen. Esther Danser is zo’n coach en kan jou begeleiden om jouw zorguitgaven onder controle te krijgen. ‘€ 385,- is een hoog bedrag wat niet iedereen zomaar heeft liggen. En daar beginnen de problemen vaak. Je stelt de betaling van de facturen of de premie uit en voordat je het weet, loop je achter met betalen. Dit kan nare gevolgen hebben, zoals het schrappen van de aanvullende verzekering, waardoor de kosten voor de benodigde zorg nóg hoger worden. Als de schulden bij de zorgverzekering te hoog worden, loop je het risico te worden doorgezet naar Zorginstituut Nederland. Je premie wordt dan alleen maar hoger en je komt er pas van af als de schulden afbetaald zijn. Overstappen is in deze periode niet mogelijk. Dit alles wil je natuurlijk voorkomen.’

  Problemen voorkomen
  ‘Als financieel coach begeleid ik je bij het aflossen van jouw zorgschulden. Ook help ik je om overzicht te krijgen in je uitgaven en geef ik je advies over hoe je in de toekomst problemen kunt voorkomen. Ik geef vaak de tip om € 385,- te sparen, waardoor je in ieder geval zeker weet dat je het eigen risico op tijd kunt betalen. Ook betalen in termijnen is mogelijk. Dit moet dan wel op tijd worden aangevraagd en daar kan ik je bij helpen. Door samen met een coach jouw schulden aan te pakken en je financiën op orde te krijgen, ontstaat veel rust. Je bent voortaan voldoende verzekerd én je hoeft je niet langer druk te maken over eventuele schulden. Een hele opluchting!’, besluit Esther.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply