Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Zorgeloos en met plezier bewegen

  De ontwikkeling van zintuigen en motoriek gaat meestal goed en ongemerkt, maar soms gaat dit trager of wijkt deze ontwikkeling af. Een kind kan dan meer oefening nodig hebben of moeten leren leven met minder of andere mogelijkheden. Deze kinderen kunnen baat hebben bij kinderfysiotherapie! Hoe eerder een kind gezien wordt door de kinderfysiotherapeut, hoe geringer de verstoring van de ontwikkeling is.

  De kinderfysiotherapeut is een specialist op het gebied van het bewegend functioneren van kinderen tussen de 0 en 18 jaar. Nadat de hulpvraag en de motoriek onderzocht zijn, wordt jouw kind op een speelse en laagdrempelige wijze uitgedaagd om de motorische mogelijkheden te verbeteren en te vergroten. Zowel (te vroeggeboren) baby’s, peuters als kinderen in de schoolleeftijd van 4-18 jaar kunnen terecht bij onze kinderfysiotherapeuten. Ook bij baby’s, peuters en vroeggeboorten kan de kinderfysiotherapeut jouw kind helpen met de ontwikkeling. Baby’s kunnen bijvoorbeeld een voorkeurshouding, een lage spierspanning of moeite met houdingsveranderingen hebben. De kinderfysiotherapeut begrijpt de lichaamstaal van je kindje en kan hier op een positieve manier op inspelen. Daarnaast krijg jij als ouder de nodige begeleiding en ondersteuning.

  Herken je dit bij je kind?
  – Een voorkeurshouding van je baby
  – Problemen met of een achterstand in de fijne of grove motoriek
  – Schrijfproblemen
  – Een slappe, verkrampte, gespannen of verzwakte houding
  – Angst voor bewegen: niet kunnen meekomen met leeftijdsgenoten
  – Slechte conditie en snel vermoeid zijn
  – Spier- of gewrichtsklachten
  – Ademhalingsproblemen zoals astma
  – Problemen bij het zindelijk worden

  Dan kan gespecialiseerde kinderfysiotherapie helpen. Maak gerust een afspraak met Jan van Rijn Kinderfysiotherapie voor een oriënterend gesprek! Behandeling kan plaatsvinden aan huis, in de praktijkruimte (5 locaties), op school of een (gespecialiseerd) kinderdagverblijf.

  Bij allerlei soorten problematiek
  Jan van Rijn Kinderfysiotherapie is gespecialiseerd in:

  – Kinderen in de leeftijd van 0 tot 2 jaar, waaronder baby’s met een voorkeurshouding, onrustige baby’s en kinderen met een motorische achterstand, maar ook kinderen met meer complexe problematiek
  – Schoolkinderen, waaronder kinderen met schrijfproblemen en een motorische achterstand
  – Bekkenbodemproblematiek (waaronder problemen bij het zindelijk worden)
  – SOLK (onverklaarde lichamelijke klachten, zoals hoofdpijn, vermoeidheid en buikpijn)
  – Begeleiding of behandeling bij een (aangeboren) chronische lichamelijke beperking

  Over Jan van Rijn Kinderfysiotherapie
  Jan van Rijn Kinderfysiotherapie is een dochterstichting van De Hoogstraat Revalidatie te Utrecht. Er werken vijf kinderfysiotherapeuten bij de praktijk. Er wordt nauw samengewerkt met alle bij het kind betrokken artsen, behandelaars, leerkracht en andere specialisten. De Hoogstraat biedt behandeling en advies aan kinderen, jongeren en volwassenen. De praktijk helpt ook kinderen, jongeren en volwassenen bij de gevolgen van een aandoening, ongeval of ziekte, zodat zij worden verder geholpen in de maatschappij. De Hoogstraat beschikt over verschillende dochterstichtingen en samenwerkingsverbanden die kunnen bijdragen aan betere zorg voor jouw kind (Kenniscentrum, Orthopedietechniek, Hoogstraat Sport en Fitness).

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply