Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Zouttherapie bij astma of bronchitis
  Rate this post

  Ben je op zoek naar een 100% natuurlijk alternatief voor medicijnen tegen astma of bronchitis zónder bijwerkingen? In dat geval is een kuur in een zoutkamer aan te bevelen. Een zoutkuur is ook uitermate geschikt voor kinderen.

  Zouttherapie is een inhaleringstherapie om symptomen van onder andere astma op een 100% natuurlijk en medicijnvrije manier aanzienlijk te verminderen. ‘In een specifiek daarvoor ingerichte ruimte, de zoutkamer, vermaalt en verstuift een halogenerator fijn droog aerosol zout om zo het natuurlijke microklimaat uit de heilzame mediterrane zoutmijnen en -grotten na te bootsen’, legt Roland Prins van Zoutkamer Kampen uit.

  Zouttherapie bij astma
  Je verblijft elke sessie maximaal 55 minuten in de relaxte en sfeervolle ruimte van de zoutkamer. Bij elke ademhaling dringen minuscuul kleine zoutdeeltjes diep de luchtwegen binnen en die zorgen zo voor het heilzame effect van zout­therapie. Een groot aantal astmapatiënten zijn na een kuur in de zoutkamer voor langere tijd nagenoeg klachtenvrij en hebben hun medicatie vaak substantieel kunnen terugbrengen.

  Kinderen en astma
  ‘Het 100% natuurlijke en medicijnvrije karakter maakt zouttherapie uitermate geschikt voor kinderen’, vertelt Roland. ‘Ze reageren veelal snel op natuurlijke behandelwijzen, en daarom is zouttherapie met name aan te bevelen bij kinderen met ademhalings- en/of huidklachten. Onze ervaring is dat al na enkele sessies verbeteringen merkbaar zijn. Op langere termijn is een verdere afname van de klachten waar te nemen en kan eventuele medicatie worden afgebouwd.’ Om ervoor te zorgen dat kinderen zich ook veilig en vertrouwd voelen in de zoutkamer, is bij kinderen tot en met 10 jaar de begeleiding van één ouder bij de prijs inbegrepen.

  Hooikoorts
  Een overgevoeligheid van de luchtwegen kan samengaan met de aanleg van een allergie voor bepaalde prikkelende stoffen, zoals hooikoorts. Een kuur in de zoutkamer zal de overgevoeligheid en de reactie op veel allergieën vaak aanzienlijk doen verminderen, zonder vervelende bijwerkingen. Zouttherapie werkt ook heel heilzaam bij COPD, psoriasis en eczeem.

  Gratis proefsessie
  Ben je nieuwsgierig geworden of zouttherapie iets voor jou is? Een eerste kennismaking bij Zoutkamer Kampen is gratis én geheel vrijblijvend. Bel voor een afspraak!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply