Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
3.2/4 - (2 stemmen)
 • Zouttherapie bij astma, COPD en bronchitis
  3.2/4 - (2 stemmen)

  Ben je op zoek naar een 100% natuurlijk alternatief tegen luchtwegproblemen zónder bijwerkingen? In dat geval is een kuur in een zoutkamer aan te bevelen. Ook is het uitermate geschikt voor (jonge) kinderen.

  Zouttherapie is een inhaleringstherapie om klachten van onder andere astma, bronchitis, sinusitis en COPD op een 100% natuurlijk en medicatievrije manier aanzienlijk te verminderen. ‘In een specifiek daarvoor ingerichte ruimte, de zoutkamer, vermaalt en verstuift een halogenerator fijn droog aerosol zout om zo het natuurlijke microklimaat uit de heilzame mediterrane zoutmijnen en -grotten na te bootsen’, legt Erwin Nijland van Zouttherapie Almere uit.

  Zouttherapie
  Bij een aangename temperatuur verblijf je elke sessie maximaal 60 minuten in de relaxte en sfeervolle ruimte van de zoutkamer. Bij elke ademhaling dringen minuscuul kleine zoutdeeltjes diep de bronchiën en sinussen binnen en zorgen zo voor het heilzame effect van zouttherapie. In eerste instantie is zouttherapie een aanvulling op bestaande medicatie. Echter, een groot aantal mensen ervaren na een kuur in de zoutkamer voor langere tijd substantieel minder klachten en hebben hun medicatie daarbij kunnen terugbrengen.

  Kinderen
  ‘Het 100% natuurlijke en medicatievrije karakter maakt zouttherapie uitermate geschikt voor kinderen met luchtwegklachten’, vertelt Erwin. ‘Ze reageren veelal snel op natuurlijke behandelwijzen. Het is al geschikt vanaf de leeftijd van 6 maanden. ‘Onze ervaring is dat al na enkele sessies verbeteringen merkbaar zijn.’ Op langere termijn is zelfs een verdere afname van de klachten waar te nemen en kan eventuele medicatie (deels) worden afgebouwd.’
  ‘Wij vinden het belangrijk dat kinderen zich kunnen vermaken, en daarom is er ruime gelegenheid om te spelen’, geeft Erwin aan. Bij kinderen tot en met 10 jaar is de begeleiding van één ouder bij de prijs inbegrepen zodat kinderen zich veilig en vertrouwd in de zoutkamer kunnen begeven. Voor kinderen zijn aparte tijden gereserveerd.

  Allergieën
  Overgevoeligheid van de luchtwegen kan samengaan met de aanleg van een allergie voor bepaalde prikkelende stoffen, zoals hooikoorts of allergische astma. Een kuur in de zoutkamer zal de overgevoeligheid van de luchtwegen en reactie daarop in veel gevallen aanzienlijk doen verminderen of zelfs preventief kunnen voorkomen.

  Gratis proefsessie
  Ben je nieuwsgierig geworden of zouttherapie iets voor jou of je kind is? Een eerste kennismaking bij Zouttherapie Almere is gratis én geheel vrijblijvend. Bel voor een afspraak.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply