Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Zoveel lieve en bijzondere mensen daar’
  Rate this post

  Het is bijna eind september. Hoe gaat het nu met Saskia na de ­reconstructieoperatie van 6 december?

  Het herstel ging goed (wel wederom lastig voor een ­Bruisende Sas) en het eindresultaat was echt mooi geworden. Ik ben een tevreden mens. De eerste 6 weken heb ik het rustig aan gedaan, maar langzaamaan begon mijn lichaam weer te verlangen naar sporten en activiteiten. Elke ochtend startte ik trouw met een gezond ontbijt met mijn vitamines en supplementen en begon ik met buiten wandelen. Ik bouwde het uit met joggen, en omdat ik zó blij werd hiervan, deelde ik mijn gevoel in de Overwinnen-app (een groeps-app die ik aangemaakt had in het begin van mijn traject). Mijn vriendin Madelon appte terug: ‘Sas, er is een Pink Ribbon Ladiesrun in Groningen op 11 juni 2017! Misschien een leuk idee om daarnaartoe te werken?’

  Ik startte gelijk een eigen actie. Ik vroeg mijn vriendinnen die van hardlopen houden om mee te lopen om geld in te zamelen voor dit goede doel, en ze begonnen dan ook stuk voor stuk individueel te trainen, omdat ieder haar eigen opbouw wilde, omdat sommigen nooit aan hardlopen hadden gedaan.

  Mijn vriendinnen en ik kregen ook ons tenue te zien voor de run op 11 juni, dat gesponsord was door ATM Schagen, een bedrijf van Menno, de man van Monique, een vriendin van mij. ‘Power for Pink’ stond erop gedrukt, en onze namen.
  De actie liep zó goed, dat ik op de dag van de run in ­Groningen het startschot mocht geven op mijn eigen afstand, de 7,5 kilometer. We liepen in twee groepjes, omdat 7,5 kilometer voor sommigen echt te veel was. Maar het uiteindelijke doel, het lopen voor het goede doel, stond voorop. Ik ben trots op deze lieve meiden. We hebben er een bijzonder weekend van gemaakt, vol emoties en humor, van een lach tot een traan, want tijdens mijn run kwamen de beelden in mijn hoofd langs waar ik vandaan gekomen was, en toen kwamen de tranen vanzelf, maar Hanne bleef aan mijn zijde als steun tot aan de finish. Samen erover! Ook mijn vriendschappen werden versterkt door mijn ziekte, wat zó speciaal is!

  Tussen het hervatten van mijn werk en het sporten en dagelijks leven liep ik ook af en toe het inloophuis te Purmerend binnen. Zoveel lieve en bijzondere mensen daar met ieder zijn eigen verhaal en strijd! Ik heb diep respect voor iedereen! En door hen ben ik nu ook gevraagd om met 16 andere vrouwen die ook borstkanker gehad hebben te schitteren op het podium van de P3 te Purmerend op zondag 8 oktober 2017 met een modeshow. Het is zó gaaf om daarnaartoe te werken samen, met vooral het doel een feestje ervan te maken. De opbrengst gaat naar de stichting, waar zoveel mensen een warm hart en steun krijgen en vooral een luisterend oor.

  Lieve groet van Bruisende Sas
  – Saskia Smeenk

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply