Rate this post
 • Zoveel te doen…
  Rate this post

  Een te hoge werkdruk, te veel te doen thuis, ingrijpende ­gebeurtenissen, ­zorgen, conflicten en dagelijkse ­ergernissen kunnen stress geven. ­Hierdoor kun je uit balans raken. Veel en langdurige stress kunnen klachten veroorzaken. Spanningsklachten kunnen zich uiten in lichamelijke klachten, zoals pijnlijke / gespannen ­spieren, hoofdpijn, hyperventilatie / adem­halingsklachten, buikpijn, ­duizeligheid en slaapproblemen.

  Volgens recente cijfers worstelen 1,5 miljoen Nederlanders elke avond met piekeren, liggen ze te malen en te woelen of liggen ze tevergeefs op slaap te wachten. Er zijn verschillende soorten slaapproblemen: inslaapproblemen, doorslaapproblemen en te vroeg wakker worden.
  Een slaapstoornis is niet alleen een nachtelijk probleem. Het verband met het dagelijks functio­neren mag niet uit het oog worden verloren. Goed inzicht verkrijgen is belangrijk om zelf grip te krijgen op het slaapprobleem en er verbetering in te kunnen gaan brengen. Wij kunnen in kaart brengen hoe persoonlijke zorgen, verkeerde gewoonten en/of lichamelijke klachten de klachten versterken.
  Wij leren pijnklachten / gezondheidsproblemen te begrijpen door aandacht te hebben voor het gehele lichaam. Sta je open voor een actieve aanpak? Dan kunnen wij je begeleiden met stap voor stap opgebouwde oefeningen en krijg je adviezen / tips om gezonder met je lichaam om te gaan. Alles is direct toepasbaar in het dagelijks leven.
  De therapie kenmerkt zich door de individuele aandacht, de functionaliteit van de oefeningen en het doorlopen van de stappen van gedragsverandering. Hierbij bestaat ook de mogelijkheid om gebruik te maken van onze droge-aquamassage en/of onze infraroodsauna, voorzien van lichttherapie.
  De oefentherapeuten van Move Fit & Healthy zijn geregistreerde slaaptherapeuten én ­gespecialiseerd in spannings- en stressklachten.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply