Rate this post
 • Zoveel vragen…
  Rate this post

  En dan komt de diagnose. Kanker. ‘Wat gaat er nu gebeuren?’ ‘Gaat mijn haar uitvallen?’ ‘Hoe regel ik een haarwerk?’ Geen zorgen. Wij staan voor je klaar.

  Ieder mens is prachtig. En toch zijn veel mensen onzeker over hun uiterlijk. Over hun haar bijvoorbeeld. Ze hebben een bos vol krullen, maar zouden zo graag steil haar willen, of andersom. Je haar doet veel voor je uiterlijk en je zelfvertrouwen. Maar wat als je haar uitvalt, bijvoorbeeld door chemotherapie? Elke haar is dan plotseling goud waard. Dan komt er een moment dat er niet meer mee te leven valt. Een haaraanvulling of haarwerk kan dan de oplossing bieden. Maar voor veel mensen is dit een grote stap.

  Het dragen van een haarwerk brengt vaak ontzettend veel vragen met zich mee: ‘Wat kan ik verwachten van een afspraak met de specialist?’ ‘Herken ik mezelf straks nog wel, en durf ik überhaupt nog wel in de spiegel te kijken?’ en ‘Hoe zit het met de verzorging en vergoeding van mijn haarwerk?’ Wij hebben op iedere vraag een antwoord. Want hoewel deze onzekerheid heel normaal is, nemen we het liefst al jouw zorgen weg.

  Het moment dat je de telefoon pakt om een afspraak te maken, ervaar je gelijk de deskundigheid, warmte en rust. Bij ons in de winkel word je naar een aparte pasruimte begeleid, waar je in alle rust en privacy kunt genieten van een kopje koffie of thee met wat lekkers. We bespreken wat jouw wensen zijn en hoe we je het beste kunnen helpen. Vervolgens zoeken we een paar haarwerken uit, zodat je deze kunt passen. In verband met de hygiëne gebruiken we hiervoor een speciaal pasmutsje, waarop het haarwerk wordt geplaatst. We bekijken elk model kritisch, zowel in kunstmatig licht als in daglicht. We hebben (bijna) alles in huis, dus er is genoeg keuze om te passen en proberen.

  Indien je een haarwerk vindt dat bij jou past, kunnen we het haarwerk vrijblijvend reserveren. Vooral bij een chemobehandeling of coolcap is het fijn dat er iets klaarligt, al is het maar ‘voor het geval dat’. Dit creëert rust in een tijd van onrust. Wanneer je besluit dat je het haarwerk wilt meenemen, zullen we de maat en eventueel het model aanpassen, zodat het haarwerk lekker zit. Daarna helpen we je bij het opzetten en het afzetten van het haarwerk. Dit doen we net zo lang tot je het zelf kunt. Ook geven we uitleg over de verdere verzorging van het haarwerk. Compleet met een verzorgingsset, speciale borstel en pruikenstandaard ga je naar huis. Na ongeveer zes weken plannen we een controleafspraak, zodat we zeker weten dat alles goed gaat. We nemen haarwerken niet retour, maar je mag altijd terugkomen met vragen of kleine aanpassingen.

  De rekening gaat samen met de verwijzing van de behandelend arts naar de zorgverzekeraar. In veel gevallen krijg je het haarwerk namelijk vergoed. Wij helpen je bij de afhandeling hiervan. Indien je om andere redenen dan chemotherapie voor een vergoeding in aanmerking komt, krijg je ieder jaar een herhalingshaarwerk. Bij sommige zorgverzekeraars kun je zelfs een reservehaarwerk krijgen.

  Wanneer je besluit om een haarwerk te dragen, heb je waarschijnlijk veel vragen. Dat is normaal. Wij zijn er trots op dat wij de antwoorden hebben. Wij bieden een oplossing bij haarverlies en haarproblemen. Bel en schroom niet om te vragen. Wij zijn er om jouw haarproblemen op te lossen. Zo maken we mensen blij. Ons vak is immers vakwerk en ons team staat altijd klaar om je te helpen.

  Liefs, Layla

  Lekker slapen
  Bij chemotherapie is het belangrijk om een nachtmutsje aan te schaffen. We hebben een grote collectie headwear waarin bamboe is verwerkt. Deze stof staat bekend om zijn luchtige draagcomfort. Het houdt jouw hoofd warm wanneer het koud is, en koelt af wanneer het warm is.
  Bij haarverlies na een behandeling met de coolcap is een satijnen kussensloop heerlijk. Deze sloop raden we aan om het haarverlies te beperken. Daarnaast vergroot deze het slaapcomfort.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply