Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • De zuiverende werking van oorkaarsen

  Heb je last van spanningen, stress en/of slapeloosheid? Een oorkaarsbehandeling kan uitkomst bieden!

  Oorkaarsen zijn schuin toelopende kaarsen, gemaakt van natuurzuivere bijenwas en ongebleekt katoen. Onderin de kaars zit een beschermingsfiltertje dat ervoor zorgt dat er geen ongewenste deeltjes in het oor terecht komen. Oorkaarsen werken lichaamszuiverend. De natuurlijke beweging van de vlam zorgt voor een lichte onderdruk (schouweffect) in de oorkaars en een trilling van de stijgende lucht. Dit zorgt voor een lichte massage van het trommelvlies. Dit brengt een intensief gevoel van aangename warmte teweeg en een ‘bevrijdend’ aanvoelende drukregeling in het oor-, voorhoofds- en bijholtengebied.
  Het gebruik van de oorkaars is een oeroude therapie, afkomstig uit een ceremonie van de inheemse Indiaanse cultuur, de Hopi indianen.
  De oorkaars wordt voorzichting in de gehooringang gestoken, en wordt aan de top aangestoken. Door de kaars te laten opbranden, komt er rook vrij dat in het oor circuleert tot diep in de gehoorgang. Dit geeft een ontspannende en weldadige warmte af. De zuivere bijenwas werkt daarbij verzachtend op het gehele oorgebied. De lymfestroom en de doorbloeding in het oor- en hoofdgebied worden door de warmte geactiveerd, maar ook de reflexpunten worden geactiveerd. Behalve bij stress en slapeloosheid kan een oorkaarsbehandeling ook worden ingezet bij verstopte oren en te veel oorsmeer, bij een gevoel van druk in het hoofd of de holtes, of bij oorsuizen als gevolg van verkoudheid. Interesse? Maak dan een afspraak bij Praktijk Nikhita. Monique Koger biedt ook healings en readings aan, evenals massages. Verder kun je bij Nikhita workshops volgen, alleen of met meerdere mensen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply