Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • De zuiverende werking van zout
  Rate this post

  Nog even en we kunnen weer genieten van de herfst. De herfst verandert de natuur in prachtige kleuren, maar brengt ook kou en regen. En dat zijn nu juist de factoren waar je als astma- of COPD-patiënt niet blij van wordt. Een seizoen vol benauwdheid lijkt weer voor de deur te staan.

  Gelukkig zijn daar goede medicijnen voor, maar het zou ook fijn zijn als je je longen op een meer natuurlijke manier een boost zou kunnen geven. Zouttherapie, ook wel halotherapie genoemd, is zo’n alternatief dat niet alleen heel zuiverend werkt op je luchtwegen, maar ook op je huid. Het is zelfs geschikt voor baby’s vanaf zes maanden!
  Halotherapie is uiteraard geen vervanging van medicatie, maar het helpt wel om deze te verminderen en de levenskwaliteit te verbeteren. Je neemt plaats in één van de relaxstoelen in een zoutkamer waarin fijn, droog medicinaal zout in de lucht wordt verspreid met behulp van een halogenerator. Deze microscopisch kleine deeltjes adem je in waardoor de diepste delen van je longen tot in de longblaasjes  worden gereinigd. Je zou het kunnen verge­lijken met de zilte lucht die je inademt wanneer je langs het strand loopt.Tijdens je verblijf in de zoutkamer, die per keer ongeveer een uur duurt, kun je even lekker relaxen of een boek lezen. Je houdt gewoon je kleding aan, tenzij je komt voor huidproblemen. Dan is het goed de te behandelen huid zoveel mogelijk  vrij te maken.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply