Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (1 stemmen)
 • Zwanger? Alles is geregeld!
  4/4 - (1 stemmen)

  Van harte gefeliciteerd: je bent zwanger! Een spannende tijd is aan­­-ge­broken. Er groeit een baby in je buik, een groot wonder dat zonder dat je er invloed op hebt, uitgroeit tot een kindje. En over een aantal maanden zal het geboren worden.

  Gedurende de gehele zwangerschap, voor medische echo’s en pretecho’s, tijdens de bevalling en erna, staat een professioneel team voor je klaar. Of je nu kiest voor een thuisbevalling of een poliklinische bevalling in het ziekenhuis.MoederKindPunt is een nauw samenwerkingsverband tussen het Verloskundig Centrum, Geboorte­kliniek Den Haag en Kraamzorg Wereld Wonder.

  Poliklinisch bevallen
  Heb je geen medische indicatie maar wil je wel in het ziekenhuis bevallen? Dan kun je ervoor kiezen om poli­klinisch te bevallen. Je bevalt dan onder begeleiding van je eigen verloskundige. Verschillende ziekenhuizen bieden deze optie. Tijdens het consult bij de verloskundige kunnen ze je informeren over de verschillende opties. In Den Haag is er een prachtige Geboortekliniek. Hier kun je bevallen en (een gedeelte van) de kraamtijd doorbrengen. Al vroeg in de bevalling kun je naar onze locatie in het HMC Westeinde komen. Je hoeft dus niet te wachten tot een bepaalde fase van de bevalling is bereikt.

  Kraamzorg Wereld Wonder
  Het kan ook zijn dat je voor een thuisbevalling kiest en dan kun je gebruikmaken van onze kraamzorg thuis: Kraamzorg Wereld Wonder. Onze kraamverzorgende zal de verloskundige assisteren tijdens de bevalling en zorgt de eerste periode daarna voor jou, je kindje en je overige gezinsleden. Gewoon die ‘ouderwetse’ zorg zoals dat vroeger heel gewoon was: persoonlijke zorg op maat. Van eten koken tot kinderen naar school brengen. Zorg voor het hele gezin. Ook wanneer je na je poliklinische bevalling weer thuiskomt, zal zij ervoor zorgen dat je de rust krijgt die je nodig hebt om weer te herstellen, want de zorg voor moeder en kind is natuurlijk het allerbelangrijkst! Vooral bij een eerste kindje zal er veel op je afkomen en kun je behoorlijk onzeker zijn. Daarom vinden we die persoonlijke aandacht en adviezen ook zo belangrijk. Over het geven van borstvoeding bijvoorbeeld. Dat is spannend en doe je het wel goed? Gelukkig weet de kraamverzorgende er alles van. Zij kan je leren hoe je je kindje goed kunt aanleggen, welke verschillende voedingshoudingen er zijn en adviseren of er eventueel, vooral de eerste dagen wanneer de borstvoeding nog niet goed op gang is, bijgevoed moet worden. Borstvoeding is de beste start die je je kindje mee kunt geven en daarom is het belangrijk dat je de juiste begeleiding krijgt om van deze start een succes te maken.

  Platform
  Kraamzorg Wereld Wonder heeft ook nog eens een online platform ontwikkeld met informatieve video’s (in vijf verschillende talen) en pdf-documenten met uit­gebreide uitleg en instructies over verschillende facetten van kraamzorg: van het veilig opmaken van het babybedje tot het aanleggen van de baby voor borstvoeding. Als cliënt krijg jij een unieke code die toegang geeft tot het platform. Je inlogcode blijft tot drie maanden na de uitgerekende datum geldig, zodat je de informatie ook nog na kunt lezen als de kraamverzorgende al weg is. Zo staan we 24 uur per dag voor je klaar, ook na de kraamtijd.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply