Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Zwanger en geen centje pijn

  Het is het ‘normaalste wonder’ dat er is. Zwangerschap. Prachtig, magisch, bijzonder, maar tegelijkertijd ook behoorlijk zwaar. De zwangerschap verstoort de lichamelijke en geestelijke balans, wat kan leiden tot allerlei klachten.

  Het ideaal is om deze problemen, waar mogelijk, zonder medicijnen te behandelen. In dat geval is acupunctuur een hulpmiddel dat een oplossing kan zijn. Acupunctuur is namelijk een natuurlijke geneeswijze en geheel veilig voor moeder en kind.

  Evenwicht terugvinden
  Acupunctuur wordt al duizenden jaren in China wordt toegepast. Van oorsprong werd het voornamelijk gebruikt als preventieve geneeswijze. Tijdens een behandeling steekt de acupuncturist op bepaalde punten in de huid steriele wegwerpnaalden. Deze punten liggen op onzichtbare energiebanen. Dit zijn de meridianen die verbinding hebben met verschillende organen. Door het aanprikken van de juiste punten wordt de energieverdeling over de meridianen geregeld om weer een evenwicht te bereiken.

  Effectieve, natuurlijke pijnbestrijding
  Het aanbrengen van naaldjes in de energiebanen klinkt misschien spannend, maar het doet geen centje pijn. Doordat het naaldje erg dun is, voel je het prikje nauwelijks. Ook het uithalen is bijna niet waarneembaar. Met acupunctuur kan veel bereikt worden, zeker als pijnbestrijder is het uitermate effectief. Zo heeft een behandeling een zeer positief effect op emotionele klachten zoals depressieve of angstige gevoelens. Maar ook fysieke kwalen door zwangerschap kunnen worden verlicht. Denk bijvoorbeeld aan misselijkheid, oedeem, rugpijn, brandend maagzuur en constipatie.

  Het verhaal van Rowena (36 jaar)
  Vanaf het moment dat de test het bevestigde, was ik zielsgelukkig. Ik was in verwachting! We hadden het al zo lang geprobeerd, dus dit was een indrukwekkend gevoel. Sinds die test stond alles in het teken van de komst van de kleine spruit. En tussen alle drukte door probeerde ik te genieten van deze maanden. Maar een zwangerschap gaat nu eenmaal niet over rozen. Want niet alleen de omgeving, ook mijn lichaam veranderde volledig. Door de dikke buik sliep ik slechter, en van dat extra gewicht kreeg ik behoorlijke rugpijn. Maar ook emotioneel was het soms zwaar. Ik was mijn evenwicht een beetje kwijt. Daarom besloot ik een afspraak in te plannen bij Het Element. Fred luisterde naar mijn klachten en stelde een behandeling voor. Ik ben zo blij dat ik die stap gezet heb, want daarna voelde ik me zoveel rustiger. Mijn pijn verminderde en ik kon weer genieten van die bijzondere tijd waar ik al zo lang naar uitkeek!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply