Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Zwanger en hooikoorts
  Rate this post

  Met rode, jeukende ogen een loopneus komt Miranda bij ons. Hooikoorts! Normaal gesproken gebruikt zij hier westerse-medicatie voor, maar dit wil / kan zij nu absoluut niet, omdat zij 19 weken zwanger is. Daarom wil zij nu acupunctuur proberen. Na 2 behandelingen kort achter elkaar zijn de klachten niet weg, maar behoorlijk verminderd. De volgende keer wil zij ook graag haar partner meenemen voor een acupunctuurbehandeling om te stoppen met roken. Met een kleintje op komst is het fijn als er niet meer gerookt wordt, ook niet in de tuin!

  Er zijn verschillende oorzaken die kunnen leiden tot allergische reacties. Allergenen kunnen zijn: haren / huidschilfers van dieren, huisstof / huismijt, stuifmeel van bomen of grassen, schimmels, cosmetica, kleurstoffen in kleding, chemische toevoegingen in het voedsel en voedingsmiddelen, zelfs situaties of mensen. De overgevoeligheidsreactie kan zich uiten op verschillende manieren, bijvoorbeeld door niesaanvallen, tranende ogen, jeuk, ademhalingsmoeilijkheden, uitslag, loopneus en andere slijmvliesproblemen. Mensen die allergisch zijn voor huisstof / huisstofmijt of de haren / huidschilfers van dieren hebben over het algemeen dezelfde klachten als mensen met hooikoorts. De acupunctuurbehandeling is erop gericht deze gevoeligheid
  te verminderen.

  Verlichting van symptomen
  Bij hooikoorts is het belangrijk om 6 weken vóór het
  seizoen te beginnen met de antihooikoortsbehandeling om het weerstandsysteem te trainen minder fel te reageren.
  Maar ook als het seizoen begonnen is, brengt een behandeling verlichting van symptomen. Deze behandeling bestaat uit een combinatie van oor- en lichaamsacupunctuur om de 2 weken. Ter ondersteuning worden homeopatische middelen geadviseerd.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply