Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Zwanger? Krijg optimale begeleiding!
  Rate this post

  In verwachting zijn en bevallen: één van de meest bijzondere perioden van je leven. Jij en je partner hebben behoefte aan zorg waarbij je je gehoord en veilig voelt. Je bent dan bij verloskundigenpraktijk Lucina aan het juiste adres.

  De verloskundigen bij Lucina begeleiden je bij de zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd. Ook kunnen zij je eventueel doorverwijzen naar specialistische zorg wanneer dat nodig is, zoals naar de gynaecoloog of de kinderarts. Lees je mee?

  Vóór de zwangerschap
  Hebben jij en je partner een kinderwens, dan is het kinderwensspreekuur wat voor jullie. Je krijgt persoonlijk advies over hoe je de kans kunt vergroten om een gezond kindje op de wereld te zetten. Hoe ziet je cyclus eruit en wanneer kun je dan het beste zwanger worden? Ook zal worden ingegaan op eventuele medicatie, aangeboren afwijkingen in de familie, gewicht en leefstijl.

  Tijdens je zwangerschap & bevalling
  De verloskundigen begeleiden bevallingen thuis en in het ziekenhuis. Zodra je weet dat je zwanger bent, kun je je aanmelden voor een eerste afspraak bij de verloskundige. Je krijgt dan een echo aangeboden en uitgebreid advies. Verderop in je zwangerschap kom je regelmatig bij de verloskundige voor controle. Op die manier kan jouw gezondheid en die van je kindje in de gaten worden gehouden. Als er bloedsuikers gecontroleerd moeten worden, kunnen zwangeren dit sinds kort bij Lucina laten doen.

  Centering Pregnancy
  Naast de reguliere individuele ­zwangerschaps­begeleiding biedt Lucina ook Centering Prenancy. Dit is een vernieuwde en unieke vorm van groepszorg in de ­verloskunde. Centering Pregnancy is gebaseed op een Amerikaanse methode die daar erg succesvol is gebleken. Het kan bijdragen aan minder vroeggeboorten en gezonder gedrag, en daarnaast geeft het vrouwen meer zelfvertrouwen tijdens de zwangerschap en bevalling en daarbij hun rol als moeder (en ook de rol van de vader).

  Na je zwangerschap
  Lucina werkt nauw samen met verschillende kraamzorgbureaus. Ook na je bevalling komt de verloskundige thuis langs om jouw gezondheid en die van je kindje te volgen. Na zes weken kom je nog een keer op nacontrole. Daarna wordt de zorg voor je kindje overgedragen aan het consultatiebureau.

  Optimale zorg voor jou en je kindje
  Lucina begeleidt al ruim 30 jaar zwangere vrouwen door heel Dordrecht. Lucina heeft in Dordrecht drie verschillende locaties (Stadpolders, Sterrenburg en Krispijn). Een nieuw pand met meer mogelijkheden was al jaren de droom van Lucina en 1,5 jaar geleden kwam deze droom uit. Verloskundig Centrum Lucina, Vrouw & Gezondheid is een feit. Alles is erop gericht om het jou als zwangere (en partner) zo gemakkelijk mogelijk te maken. De zorg wordt op maat geboden. Per zwangere wordt bekeken hoeveel controles en hoeveel tijd er nodig is, zodat iedereen optimale zorg krijgt. Alle echo’s worden bij Lucina aangeboden. Ook consulten in de avond zijn mogelijk. Je mag de verloskundigen bij Lucina altijd bellen als je ongerust bent, of als je vragen hebt. Lucina werkt met verschillende zorgpartners, waaronder een (bekken)fysiotherapeut, een massagetherapeut, een draagdoekconsulente, een Care for Women specialist, een ZwangerFit & Mama Fit trainer en een diëtiste. Ook kun je verschillende zwangerschapscursussen en borstvoedingsavonden volgen en is er een papacafé.

   

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply