Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Zwangere centraal bij pilot integrale geboortezorg
  Rate this post

  Om moeder en kind zo goed en veilig mogelijk te verzorgen, werkt Máxima Medisch Centrum (MMC) nauw samen met verloskundigenpraktijken en kraamzorgorganisaties in de regio. Deze samenwerking tussen de eerstelijns én tweedelijns zorgaanbieders valt onder de pilot ‘integrale geboortezorg’.

  ‘Het doel van de pilot is om tot een betere samenwerking binnen de geboortezorg te komen. Hierbij behoort het Vrouw Moeder Kind-centrum (VMK) van MMC tot de kop­lopers in Nederland met het uitzetten van integrale geboorte­zorg’, weet gynaecoloog Pieter van Runnard Heimel.

  Goede onderlinge afstemming
  Wat betekent dat: ‘integrale geboortezorg’? De klinisch verloskundige en gynaecoloog van MMC zetten samen een zorgpad uit voor de aanstaande moeders. Vanaf het begin krijgt de zwangere een casemanager toegewezen. Afhankelijk van de zwangerschap is dit een verloskundige uit de verloskundigenpraktijk, of een verloskundige van MMC. De kans op verrassingen rondom de bevalling wordt dankzij de samenwerking een stuk kleiner. Door goede onderlinge afstemming willen de partijen ervoor zorgen dat de overgang van thuis naar het ziekenhuis en weer terug zo vloeiend mogelijk verloopt. Al vroeg in de zwangerschap worden eventuele risico’s in kaart gebracht en afspraken gemaakt over de begeleiding tijdens de zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd. Dat het project zijn vruchten afwerpt is inmiddels duidelijk. Van Runnard Heimel: ‘De kans op een natuurlijke bevalling is in MMC hoger dan het regionaal en landelijk gemiddelde. Dit is te danken aan de samenwerking, de uniforme transparante werkwijze en de betere zorg binnen de verloskundige praktijken uit de regio en MMC.’

  Kraamzorg in het ziekenhuis
  Als je pasgeboren kindje is opgenomen in het ziekenhuis, wil je daar natuurlijk zoveel mogelijk bij zijn. Maar zelf heb je ook zorg en begeleiding nodig. In MMC komt er elke ochtend komt er een kraamverzorgende om jou en je partner te ondersteunen. Zo krijg je in het ziekenhuis dezelfde persoonlijke aandacht als thuis. Ondertussen kan de verpleging van MMC zich volledig op de zorg van het kind richten.

  Meer over de geboortezorg in MMC lees je op
  http://gynaecologie.mmc.nl.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply