Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (1 stemmen)
 • Zwangerschap en voetreflexologie
  4/4 - (1 stemmen)

  Tijdens de zwangerschap moet je lichaam hard werken en vinden er veel ­veranderingen plaats. Voetreflexologie is erop gericht om je gezondheid in deze periode optimaal te houden en even­tuele klachten te verlichten.

  Een ontspannende voetmassage is een heerlijke verwennerij voor een zwangere. Maar voetreflexologie kan ook helpen bij klachten zoals misselijkheid, maagzuur, rugpijn, ischias, bekkenklachten, slapeloosheid, obstipatie en oedeem. Het kan eveneens ingezet worden bij het draaien van een stuit- of dwarsligging en bij het opwekken van de bevalling als je bent uitgerekend.

  Voetreflexologie brengt je lichaam beter in balans, zodat het klaar is om in alle rust en ontspanning te bevallen en na de bevalling helpt het om sneller weer op krachten te komen en de balans in lichaam en geest weer terug te vinden. Als je niet bent doorgestuurd door de arts of verloskundige, is het wel belangrijk dat je deze op de hoogte stelt van de voet­reflex­behandelingen.

  Ook als het niet lukt om zwanger te worden, kan voetreflexologie helpen door je hormooncyclus op gang te brengen of weer in evenwicht te brengen. Bij een traject met hormoontherapie als IUI, IVF of ICSI ontstaat vaak veel stress, wat voor een negatief effect kan zorgen. Dan is voet­reflexologie vooral gericht op ontspanning, wat de kans op zwangerschap vergroot.

  Een behandeling kan geheel of gedeeltelijk vergoed worden door de zorg­verzekeraar als alternatieve zorg in jouw zorg­pakket zit. Interesse? Neem dan contact op met Roelie Oosterhof van Praktijk Amygdala.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply