Rate this post
 • Zwangerschap en voetreflextherapie
  Rate this post

  Voetreflextherapie is een alternatieve geneeswijze waarbij op voeten (en ook op de handen en oren) reflexzones liggen die corresponderen met alle organen en weefsels van het lichaam. Massage van deze zones stimuleert het zelfhelend vermogen van het lichaam, zorgt voor een goede doorbloeding en bevordert de balans tussen lichaam en geest.

  Zwanger zijn is heel bijzonder. Er groeit een nieuw leven in jouw buik en daar wil je zoveel mogelijk van genieten. Zwangerschaps­reflexologie is erop gericht om je gezondheid in deze periode te optimaliseren. Het geeft jou en je ongeboren baby momenten van rust en ontspanning. En na de bevalling helpt een behandeling je weer op krachten komen en sneller de balans terug te vinden.

  In haar praktijk behandelt Saskia Hoeboer van Feet your Body regelmatig zwangere vrouwen. ‘Sommigen hebben geen klachten maar komen puur voor de ontspanning, een uurtje voor zichzelf. Anderen komen met verschillende zwangerschapsklachten. Je moet hierbij bijvoorbeeld denken aan misselijkheid, maagzuur, rugpijn, vermoeidheid, stemmingswisselingen en obstipatie. De behandeling kan ook worden ingezet bij het draaien van een stuit- of dwarsligging en om de bevalling op te wekken wanneer je uitgerekend bent.’
  ‘Een voetreflexbehandeling is een aanvulling, maar zal nooit de verloskundige of de gynaeco­loog vervangen’, verzekert Saskia. De meeste zorgverzekeraars vergoeden de behandeling geheel of gedeeltelijk, afhankelijk van het aanvullende pakket. Kijk voor meer informatie op de website.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply