fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Zwangerschapsreflexologie tijdens je hele zwangerschap

  Tijdens de zwangerschap moet je lichaam hard werken. Zowel fysiek als emotioneel vergt dit veel inspanning. Je wil natuurlijk zorgeloos genieten van je zwangerschap, zonder al die vervelende zwangerschapskwaaltjes. Hoe vind je een moment van rust en ontspanning tijdens deze spannende tijd?

  Zwangerschapsreflexologie is gericht op het optimaliseren en het ondersteunen van de gezondheid van moeder èn kind. Het is een zachte behandelmethode die druk uitoefent op de verschillende reflexpunten in je voeten, en ook in je nek en handen na de 38ste week. Deze reflexpunten staan in contact met al je spieren, weeefsels en organen in je lichaam. Door druk uit te oefenen op deze plekken, worden lichamelijke, geestelijke en emotionele blokkades opgeheven en de balans in je lichaam hersteld.

  Het opwekken van weeën
  Vanaf 38 weken kan zwangerschapsreflexologie worden ingezet om weeën op te wekken. Meestal worden vrouwen doorverwezen naar de verloskundige, die vervolgens de keuze maakt voor reflexologie. Tijdens de behandeling wordt er gezorgd voor harmonie en ontspanning. De therapeut stimuleert de belangrijke reflexzones en brengt het lichaam in een nieuwe balans en rust, zodat de bevalling op een natuurlijke manier op gang komt.

  Reflexologie versus massage
  (Zwangerschaps)reflexologie en massage lijken op het eerste gezicht op elkaar, maar er zijn toch meer verschillen dan je denkt. Terwijl massage vooral ontspannend en rustgevend werkt, gaat reflexologie veel verder. Masseren geeft ontspanning in de spieren, pezen en gewrichten die worden aangeraakt. Reflexologie daarentegen voert druk uit op reflexpunten om pijnklachten elders in het lichaam te verlichten.

  Door haar eigen ervaringen met reflexologie besloot Nynke Vis zelf een salon te starten voor voetreflexologie en massage. Ze volgde verschillende opleidingen, waaronder de opleiding HBO Voetreflex-Plus en de module zwangerschapsreflexologie. Zo kan Nynke de zwangere vrouw nog beter begeleiden. Voetreflexologe Nynke Vis: ‘Ik heb al veel vrouwen kunnen helpen met zwangerschapsreflexologie. Zo kwam er een vrouw bij mij in de praktijk die bijna zou worden ingeleid, waar ze veel angst voor had. Met mijn behandeling heb ik haar angst weggenomen, waardoor de vrouw kon ontspannen. Na de behandeling kwamen de weeën spontaan op gang’.

  Zwangerschapskwaaltjes de baas
  Zwangerschapsreflexologie
  geeft verlichting bij de volgende klachten:
  • misselijkheid • vocht vasthouden • maagzuur • obstipatie • oedeem • rugpijn • slapeloosheid • pijn in het bekken • gespannen voeten

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply