Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Zwemmen: gezond voor iedereen

  Zwemmen is een heel laagdrempelige en leuke manier om aan je gezondheid te werken. Je gebruikt tijdens het zwemmen alle spieren in je lichaam, en je longinhoud wordt ook nog eens groter.
  Zwembad Dukenburg is dé sportieve ontmoetingsplek voor de inwoners van Dukenburg en omgeving. Je kunt er terecht voor zwemlessen voor kinderen en volwassenen, voor recreatief zwemmen, en natuurlijk kun je ook jouw conditie verbeteren met een van de Aquasporten.

  Je kind leert zwemmen met het Zwem-ABC
  Bij Zwembad Dukenburg staat veiligheid en plezier tijdens het zwemmen voorop. De kinderen leren zwemmen volgens het Zwem-ABC van het NPZ|NRZ. De zwemlessen van 45 minuten worden verzorgd door een gediplomeerde zwemonderwijzer(es). Om je een idee te geven hoelang het duurt voor een gemiddeld kind zijn diploma behaalt: voor diploma A kun je uitgaan van 5 baden van ongeveer 13 weken, dus gemiddeld 65 lessen, voor het B-diploma nogmaals 13 lessen en voor het C-diploma kun je rekenen op 13 tot 26 lessen. Dit is echter een richtlijn. Sommige kinderen zijn sneller, maar er zijn ook kinderen die er wat meer moeite mee hebben en dan duurt het langer. Belangrijk is wel dat je kind geen lessen overslaat en gedurende de hele les aanwezig is.

  Zwemmen met je zwangere buik
  Je bent zwanger en je wilt graag je conditie van vóór de zwangerschap behouden. Je lijf wordt in deze periode steeds zwaarder door het groeiende kindje in je buik. Je weet dat het gezond is om te blijven bewegen, al werkt de zwaartekracht niet bepaald mee. Zwemmen is een heel goede sport om relatief gewichtloos en gemakkelijk te blijven bewegen tijdens de zwangerschap. Tijdens het zwemmen gebruik je bijna alle spieren en het water heeft tegelijk een ontspannende werking op je lijf. Bovendien is de kans op blessures gering. Je kunt vanaf de eerste weken van je zwangerschap al terecht in het zwembad en je kunt blijven zwemmen tot vlak voor de bevalling.  Tijdens het Zwangerschapszwemmen kun je bovendien je ervaringen uitwisselen met andere toekomstige moeders.

  Vrouwennatinee: speciaal voor vrouwen
  Op dinsdagochtend en de vrijdagmiddag is het zwembad een paar uur ­gereserveerd voor vrouwen. Op deze tijden kunnen vrouwen vrij zwemmen en is er een les Aquasport, waarbij in borstdiep water, onder leiding van een gediplomeerde instructrice, kan worden gewerkt aan spierversterking en uithoudingsvermogen. Op vrijdag, tijdens de schoolvakanties, zijn ook kinderen (jongens tot 9 jaar), onder toezicht van de moeder of verzorgster, welkom. Op deze tijden is in de zwemzaal, douchegelegenheid en kleedruimten alleen vrouwelijk personeel aanwezig en zijn de gordijnen in de zwemzaal gesloten.

  Recreatief zwemmen: op je eigen tempo
  Zwemmen voor de ontspanning of om je conditie te verbeteren, dat kan elke dag van de week! Je zwemt voor jezelf op jouw eigen tempo. Op de donderdagavond kun je, tegen een kleine meerprijs, onder begeleiding werken aan het verbeteren van je zwemslagen, zodat je daarna met nóg meer plezier jouw banen kunt zwemmen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply