Rate this post
 • 3 tips om van je huis een rustgevende plek te maken
  Rate this post

  Tegenwoordig haast en vlieg je maar overal naartoe. Je werk, je sociale leven, een sportles, even boodschappen doen. Als je thuiskomt na een drukke dag is het belangrijk dat je even tot rust kan komen. Dat is toch ook dé plek waar dat zou moeten kunnen? Je inrichting kan daarin een grote rol spelen. Want als jij een druk, vol en rommelig huis hebt, met je werk bij wijze van nog verspreid over de keukentafel, is de kans klein dat je thuis echt rust kan ervaren. Daarom 3 tips om van je huis een rustgevende plek te maken.

  Kies voor comfortabele meubels
  Even op de bank ploffen, het klinkt alleen al heerlijk toch? Je meubels, maar vooral je bank of fauteuil moeten echt uitnodigen om lekker op te ontspannen. Dit kan door voor een diepe bank te kiezen, of eentje waar je in de breedte languit op kan liggen. Een hoekbank zit vaak ook lekker en dan kun je ook nog eens op de lange kant met je benen omhoog. Heb je nou niet zo’n hele comfortabele bank maar zou je wel iets meer comfort willen? Kies dan een paar lekkere kussens uit die je op je bank kan leggen. Een dekentje erbij en je bent klaar voor de ultieme ontspanning.

  Opruimen en weggooien
  Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Cliché, maar waar! Neem alles eens flink onder de loep wat je in huis hebt staan. Je zal er waarschijnlijk achter komen dat je veel spullen niet gebruikt of misschien wel nooit gebruikt hebt. Trek die keukenla eens open en tref (waarschijnlijk) een overschot aan pennen, sleutelhangers en andere kleine handigheden die je nooit echt gebruikt. Je hoeft niet alles weg te gooien natuurlijk, maar bewaar enkel wat je regelmatig nodig hebt en pakt. Het is toch vaak steeds dezelfde pen.

  Keuze in kleurenpalet
  Lichte kleuren werken vaak ontspannend voor je mind want het straalt rust uit. Dat hoeft niet te betekenen dat we allemaal een witte zen-woonkamer hoeven te hebben. Je kan ook heel goed rust creëren in een kleurrijk huis. Alleen als je gevoelig bent voor prikkels en moeite hebt om tot rust te komen, is een druk huis met allerlei felle kleuren en prints door elkaar heen misschien niet de ideale omgeving voor je. Kijk dan wat je eventueel zou kunnen minimaliseren. Wat ook goed werkt voor rust aan je hoofd is om je boekenkast ordenen. Als je een open boekenkast in je woonkamer hebt staan, kunnen de gekleurde omslagen ook onrust veroorzaken. Sorteer ze eens op kleur of draai de boeken om zodat de lichte bladzijdes naar jou wijzen. Het is een wereld van verschil!

  Geursensatie voor ontspanning
  Van sommige geuren ga je meteen in de ontspanningsmodus. Denk maar eens aan de geur die in een spa hangt. Die lekkere etherische oliën die je daar door de gangen heen ruikt. Of die lekkere douchegel, badolie of bodylotion die je gebruikt tijdens en na je warme douche of bad. Geursensatie kan ontzettend bijdragen aan jouw ontspanningsgevoel. Zorg dus dat er een lekkere geur in huis hangt waarbij jij je goed voelt. Je zou een geurdiffuser kunnen gebruiken of een lekkere geurkaars. Het is wel echt belangrijk dat jij het lekker vindt ruiken want je wil geen sterke penetrante geur in huis hebben hangen, waar je zelf eigenlijk alleen maar misselijk van wordt. Ga dus lekker op zoek en laat je zintuigen het werk doen!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply