Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • 5 redenen waarom mensen in zee gaan met crypto valuta
  Rate this post

  Waar je tegenwoordig ook kijkt, de kans is bijzonder groot dat je iets leest of hoort over crypto currency. Je kunt de klok erop gelijk zetten dat er binnen jouw vriendenkring al regelmatig over is gesproken, waarbij de ene persoon afhaakt en de ander op het puntje van de stoel gaat zitten. Gek genoeg is cryptocurrency een typisch voorbeeld van you hate it or you love it. Dat de digitale munteenheden, zoals Bitcoin, zo populair zijn is natuurlijk niet voor niets. Daarom gaan we in dit artikel uitleggen waarom dit zo is en waarom zoveel mensen ervoor kiezen hiermee in zee te gaan. Dit doen we aan de hand van 5 redenen.

  Wat is cryptovaluta eigenlijk?
  Crypto valuta is een digitaal betaalmiddel. Je moet het zien als denkbeeldige munten die bestaan uit een telkens verschillende reeks van allerlei cijfertjes en getallen. Het is dus eigenlijk een online alternatief voor de Euro en bijvoorbeeld de Amerikaanse Dollar. Tegenwoordig zie je deze munten steeds meer op het internet, waarbij de bekendste munt zonder twijfel Bitcoin is. Het is daarbij nog altijd de vraag of er in de toekomst daadwerkelijk mogelijkheden ontstaan voor het betalen met deze crypto valuta. Hieronder vertellen we je snel waarom deze betaalmiddelen nu zo populair zijn.

  1. Privacy
  Veel mensen gaan er slecht op dat hun gegevens op straat komen te liggen. Op zich begrijpelijk, aangezien het fijn kan zijn gewoon je eigen leven te leiden zonder dat iemand zich ermee bemoeit. En hoe je het ook wendt of keert, de bank waarbij jij bent aangemeld heeft toezicht op jouw inkomsten en uitgaven. Dit is verleden tijd als we het hebben over crypto currency. Niemand behalve jij hebt toezicht op al deze gegevens. Dit zorgt ervoor dat je jezelf nooit zorgen hoeft te maken over bemoeienissen van anderen.

  2. Het is nooit te laat
  Als jij het nieuws rondom cryptocurrency de laatste jaren enigszins hebt gevolgd, dan heb je ongetwijfeld wel eens gehoord dat de Bitcoin koers enorm is gestegen of gedaald. Beide situaties komen met enige regelmaat voor. Dit geldt uiteraard ook voor vele andere munteenheden, waardoor het redelijk onvoorspelbaar is wat bepaalde munten in de toekomst gaan doen. Daarom is het simpelweg nooit te laat om hierin te investeren. Wat dat betreft heb je de boot absoluut nog niet gemist.

  3. Snelle en goedkope transacties
  De derde reden voor het investeren in cryptocurrency is dat je zeer snel en goedkoop transacties naar het buitenland kan verrichten. Normaal gesproken gaan hier nog de nodige tijd en transactiekosten overheen. Aangezien meer en meer bedrijven en particulieren gebruik maken van diensten uit het buitenland, is dit een geweldige oplossing, waardoor betalingen goedkoper en sneller op de plaats van bestemming belanden.

  4. Oneindig veel beschikbare informatie
  Waar het investeren in cryptocurrency een aantal jaar geleden nog maar voor enkele mensen was weggelegd, kan iedereen hier momenteel gebruik van maken. Dit is voor een groot deel te danken aan de eindeloze hoeveelheid beschikbare informatie die er tegenwoordig is. Je kunt informatieavonden bijwonen, cursussen volgen en er zijn zelfs bedrijven die alles voor jou uit handen nemen. Daardoor wordt alles een stuk serieuzer genomen en als minder eng en spannend gezien. Het blijft natuurlijk om het investeren van geld gaan, dus enige betrouwbaarheid is wel gewenst.

  5. Kans op een hoog rendement
  De grootste reden voor mensen om te investeren in crypto currency, is omdat zij hun inleg graag zien stijgen. Er zijn daarbij ook al talloze succesverhalen te vermelden van mensen die binnen no-time een bizar rendement hebben binnengehaald. Verkijk je hier overigens niet op, aangezien dit absoluut niet geldt voor het overgrote deel van crypto investeerders. Deze verhalen hoor je gewoon minder. Wel is de kans altijd aanwezig dat jij van relatief weinig, erg veel kan maken. En dat is precies de reden die mensen gebruiken om er toch voor te gaan.

  6. Investeren op een verantwoorde manier
  Na het lezen van dit artikel kun jij hopelijk ook meepraten met jouw vrienden en vriendinnen als het gaat om crypto. Waar je jezelf eerst een bezoekje aan het toilet gunde, kun je nu ook jouw bevindingen meedelen. Indien jij overgaat tot het investeren in cryptocurrency, is het van belang dat je dit doet met geld dat je kunt missen, waarbij het te allen tijde zaak is hier op een verantwoorde manier mee om te gaan. Het blijft immers om geld gaan en de zekerheid tot succes is er nog niet. Succes!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply