Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • 5 tips voor het kiezen van de juiste bril

  Merk je dat je zicht steeds meer achteruit gaat? Misschien is het tijd voor een bril. Maar hoe kies je de juiste bril? Waar moet je op letten? Zeker als je nog niet eerder een bril hebt gedragen, kan er veel op je afkomen. Daarom geven wij je 5 handige tips voor het kiezen van de juiste bril.

  Tip 1: laat je ogen opmeten
  Als er één ding belangrijk is bij het uitkiezen van een nieuwe bril, dan is het wel dat de glazen de juiste sterkte hebben. Laat daarom altijd eerst je ogen opmeten, ook als je al een bril (of contactlenzen) draagt. Misschien zijn je ogen in de tussentijd wel achteruit gegaan en heb je een andere sterkte nodig.

  Tip 2: bedenk welke glazen bij jou passen
  Tegenwoordig kun je kiezen uit allerlei verschillende glazen: multifocale glazen, computerglazen, meekleurende glazen, glazen met een blauwlichtfilter, enzovoorts. Welke glazen bij jou passen, hangt af van jouw wensen, behoeften en leefstijl. Zo zijn computerglazen ideaal als je vaak en langdurig achter een computer werkt. Weet je niet goed welke glazen bij jou passen? Laat je dan adviseren door je opticien. Hij of zij kan je helpen met het maken van de juiste keuze.

  Tip 3: kijk naar de vorm van je gezicht
  De vorm van je gezicht is bepalend voor het antwoord op de vraag: welk montuur past bij mij? Misschien staat een ronde bril jou goed of past een vierkant montuur beter bij jou. Wij geven je wat handvatten:

  – Heb jij een rond gezicht? Dan staat een vierkant, hoekig montuur jou goed. Ronde brillen kun je beter vermijden.
  – Heb jij een vierkant gezicht? Kies dan voor een ronde of ovale bril voor een zachtere uitstraling. Vierkante, hoekige monturen kunnen je juist een harde uitstraling geven.
  – Heb jij een ovaal gezicht? Lucky you! Vrijwel alle brillen staan goed bij de vorm van jouw gezicht. Wat dacht je van een cat-eye bril?

  Tip 4: kijk ook naar de kleur van je ogen, je haar en je huid
  De kleur van je ogen, je haar en je huid spelen een belangrijke rol bij het beantwoorden van de vraag: welke kleur bril staat mij? Laten we beginnen met de kleur van je ogen:

  – Heb jij blauwe ogen? Kies voor een blauwe bril of laat je ogen spreken met een cognackleurig, koperkleurig of terracotta montuur.
  – Heb jij groene ogen? Een groen montuur zal je zeker niet misstaan. Liever een uitgesproken bril? Kies voor warme kleuren, zoals bruin, dieprood en aubergine.
  – Heb jij bruine ogen? Kies voor een zwart of bruin montuur of val op met een rode, blauwe, gouden of zilveren bril.
  – Heb jij grijze ogen? Voor een minimalistische look kies je voor een grijs montuur. Ben jij niet bang om op te vallen? Probeer dan eens een paarse, rode of blauwe bril.

  Maar ook de kleur van je haar is belangrijk:

  – Heb jij (donker)blond haar? Kies dan voor een montuur in een lichte kleur.
  – Heb jij bruin of zwart haar? Een donker montuur of een metalen montuur staat jou geweldig!
  – Heb jij rood haar? Voor roodharigen geldt: alle kleuren staan jou goed.

  Tip 5: bedenk of je een tijdloos of trendy montuur wilt
  Met een tijdloos montuur zit je altijd goed en kun je jaren vooruit, want zo’n montuur zal niet snel uit de mode raken. Denk bijvoorbeeld aan een iconische pilotenbril of een klassieke ronde bril. Ga jij graag mee met de laatste trends? Kies dan voor een montuur dat is geïnspireerd op de laatste brillentrends, zoals een gouden bril of een transparante montuur. Houd er echter wel rekening mee dat je misschien over een jaar alweer toe bent aan een nieuw montuur.

  Zoals je kunt lezen, komt er heel wat kijken bij het kiezen van de juiste bril. Als je dit overweldigend vindt, dan zijn lenzen misschien wel iets voor jou. Je hoeft dan immers geen montuur uit te kiezen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply