Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Bereik eindelijk je fitte voornemens!

  Jij weet het zeker. Nu is het nog even genieten van al die pepernoten, oliebollen en kerstkransjes, maar daarna ga je er weer vol tegenaan om nu écht dat strakke en gespierde lichaam te kweken. Ga jij dit jaar je voornemens nu eens wél bereiken?

  Veel mensen komen gedurende de feestdagen een aantal kilo aan. Niet gek: je wordt immers blootgesteld aan een hoop lekkere verleidingen en zit ook nog eens veel stil. Net als veel anderen neem jij je elk jaar weer voor om flink te gaan sporten en gezond (en een stuk minder) te gaan eten. En net als veel mensen loop je hierbij gevaar om in de bekende dieet-valkuilen te trappen.

  Dieet?
  Ze zijn zo verleidelijk, van die diëten die beloven dat je in een paar weken wel tien kilo kan verliezen. Misschien weet jij uit ervaring inmiddels al dat zo’n ‘crashdieet’ niet altijd werkt – of in ieder geval, niet voor lang. De grootste valkuil bij zo’n dieet is namelijk dat je een tijdje heel erg weinig calorieën binnenkrijgt. De kilo’s vliegen eraf! Maar omdat deze leefstijl eigenlijk niet bij je past en bovendien erg moeilijk vol te houden is op langere termijn, verval je al snel en automatisch weer in je oude eetpatroon. Je houdt je een tijdje sterk, maar daarna beginnen die chocoladerepen en avondjes onbeperkt sushi toch echt weer te lonken. Het gevolg: de verloren kilo’s vliegen er weer aan – misschien zijn het er nog wel meer als toen je begon…

  Je hebt hier te maken met het zogenaamde ‘jojo-effect’. De oplossing? Goed leren omgaan met voedsel en gezond eten onderdeel uit laten maken van je leefstijl. Omdat dit misschien makkelijker is gezegd dan gedaan, kun je hier hulp bij krijgen. Wat dacht je van een op maat gemaakt leefstijlprogramma door een personal trainer, dat past bij de behoeften van je lichaam en je dagelijkse activiteiten? Op die manier houd jij gezond eten een stuk makkelijker en langer vol en zul jij het beste resultaat bereiken.

  Training
  Dan komen we nu aan bij valkuil nummer twee van het volgen van een dieet: je (afwezige) motivatie om te gaan sporten. Maar wie een mooi en afgetraind lichaam wil hebben, zal er toch echt aan moeten geloven. Je zal (naast verantwoord eten) écht jezelf in die sportoutfit moeten hijsen en gaan trainen. Dat betekent buiten je comfortzone gaan dus. Wat de voordelen van een regelmatige stevige training zijn? Je traint je spieren, waardoor je metabolisme omhoog gaat. En: een goede work-out maakt je een stuk vrolijker dan op de bank hangen met een zak chips en een serie. Echt waar!

  Leefstijlprogramma
  Om je op doelen op eet- en traingebied te bereiken, kan het een uitkomst zijn om hier begeleiding bij te krijgen van een personal trainer. Een personal trainer helpt jou om buiten je comfortzone te stappen en geeft je de motivatie en inspiratie op de momenten waarop jij dat nodig hebt. Doordat een personal trainer soms jouw doel nog nét wat scherper voor ogen heeft dan jijzelf, kan hij de inspiratie en motivatie geven op de momenten waarop jij dat nodig hebt. Door de juiste combinatie van begeleid sporten, kennis en voeding bereik je samen het resultaat waarvan je droomt!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply