Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • De beste start voor moeder en kind
  Rate this post

  Gefeliciteerd met jullie zwangerschap! Op zoek naar kraamzorg? Wij zorgen voor een onvergetelijke kraamtijd!

  De kraamtijd is een tijd vol nieuwe ervaringen. Je maakt kennis met je baby, je herstelt van de bevalling en jullie gezin staat volop in de belangstelling. Tijdens deze periode is de kraamverzorgende jouw steun en toeverlaat. Kraamzorg is noodzakelijke en toegankelijke zorg. Het zorgt voor een veilige start, voor gezondere kinderen en moeders, richt zich op zelfredzaamheid van ouders en voorkomt dure zorg nu en later.
  Kraamzorg begint bij de geboorte. Bij een thuisbevalling of een poliklinische bevalling in het ziekenhuis verleent de kraamverzorgende assistentie en ondersteuning aan de verloskundige. Dit betekent dat zij al aanwezig is op het moment dat jouw kindje geboren wordt. Na een poliklinische bevalling zal de kraamverzorgende met je mee naar huis gaan om de verdere kraamzorg op te starten. Zij is er vanaf het eerste moment om je te adviseren en te begeleiden. Ze verzorgt jou en je baby, leert je alles over de verzorging en voeding van jouw baby en biedt ondersteuning aan de nieuwe gezinssituatie. Bij kraamzorg horen ook licht huishoudelijke werkzaam­heden zoals het schoonmaken van de kraamkamer, baby­kamer en het sanitair, en het verzorgen van de was en strijk.

  Belangrijke schakel
  De kraamverzorgende is een belangrijke schakel tussen jou en de verloskundige. Ze controleert dagelijks jouw gezondheid en die van de baby. Zij legt haar bevindingen vast in het kraamzorgdossier, dat als informatie dient voor de verloskundige.

  Eén vaste kraamverzorgende
  Kraamcentrum DAT werkt met één vaste kraamverzorgende gedurende jouw gehele kraamperiode. Je hebt dus geen last van wisselingen in een toch al drukke week. Jouw kraamverzorgende is er vanaf het begin tot het einde bij en kent jouw situatie en gezin. Zo kunnen we ervoor zorgen dat je eenduidig advies krijgt, dat past bij jouw situatie.

  Kraamzorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Moeders krijgen gemiddeld 49 uur kraamzorg, verspreid over 8 dagen. Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de website. Hier kun je ook een informatiepakket aanvragen, of je direct aanmelden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply