Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Beter door het leven gaan
  Rate this post

  Niemand ontkomt eraan. Zodra je op de wereld wordt gezet, ben je de eerste jaren van je leven een kind. Je wordt ongevraagd een stageperiode ingeduwd om ervaring op te doen voor het ‘echte leven’. Als kind ben je kwetsbaar, omdat je afhankelijk bent van de mensen om je heen. Je mag van geluk spreken als die mensen het beste met je voorhebben. Sommigen hebben daarbij veel geluk, anderen minder.

  Het is misschien goed om eens stil te staan bij de ouders van al die kinderen. Ze waren tot voor kort zelf nog kind, afhankelijk van hun ‘pionierende’ ouders. De eerste jaren van hun leven hebben ze besteed aan kennis opdoen. Toen werden ze puber, en een puber weet niet goed wat hij met zijn ouders aan moet. Ongemerkt veranderden ze in adolescenten. Er werd van ze verwacht dat ze zich volwassen gedroegen. En opeens hadden ze een vaste relatie en niet veel later stichtten ze een gezin. Als je het zó bekijkt, is het niet zo gek dat er wel eens wat misgaat in de opvoeding. Dat ouders af en toe met de handen in het haar zitten, verkeerde beslissingen nemen, uit hun slof schieten of zich machteloos voelen. Marit van Dijk laat je kennismaken met je innerlijke kind.
  Als je weet wie je bent en wat je nodig hebt om het leven aan te kunnen, kun je dat weer doorgeven aan je eigen kinderen. En zij weer aan hun kinderen; een positieve spiraal omhoog. Wil jij aan het begin van die spiraal staan?

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply