Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Beter omgaan met stress
  Rate this post

  Tegenwoordig moeten we allerlei ballen in de lucht houden: werk, gezin, sociale ­contacten… Er wordt veel van ons verwacht, en dat kan leiden tot gespannenheid.

  Nu is een beetje stress op zichzelf niet slecht. Het kan je bijvoorbeeld juist de scherpte geven om beter te presteren onder druk. Maar wanneer je voortdurend last hebt van stress, en tussentijds niet voldoende ontspant, kun je klachten ontwikkelen als hoofdpijn, maagklachten, eetproblemen, slapeloosheid en piekeren, of erger nog: een burn-out. Om te voorkomen dat je klachten krijgt van stress, zul je eerst moeten signaleren dat die stress er is. Mindfulness is hier een prima methode voor. Het leert je te focussen op het ‘hier en nu’, waarin je leert waarnemen wat er op dat moment is. Elke dag zijn er momenten die stressvrij zijn. Door daar bewust bij stil te staan, kun je op tijd leren ontspannen, en dus voorkomen dat de stress te hoog oploopt.

  Agnes van der Neut geeft onder andere cursussen persoonlijke ontwikkeling en bewustwording, op basis van Mindfulness, en biedt ter ondersteuning van dit proces ook Reikibehandelingen aan. Deze combinatie zorgt voor meer rust in je hoofd, een beter concentratievermogen en het geeft je meer inzicht in je eigen functioneren. En dat is precies wat je nodig hebt als het gaat om ‘beter omgaan met stress’. Reiki is van oorsprong een Japanse behandel­methode, waarbij via handoplegging energie wordt doorgegeven. Het woord betekent ‘universele levensenergie’. Reiki helpt de doorstroming van energie te herstellen om zo de energiebalans te versterken.  Wil je leren om beter met stress om te gaan? Neem dan contact op!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply