Rate this post
 • Bij depressie naar een shiatsu-therapeut?
  Rate this post

  In eerste instantie lijkt het misschien raar om voor depressieklachten naar een ­shiatsu-therapeut te gaan, want vaak wordt er vooral gesprekstherapie ingezet voor de behandeling van psychische klachten. Toch kan shiatsu / massage goed bijdragen om weer beter in je vel te komen. Lichaam en geest zijn namelijk meer met elkaar verbonden dan je denkt!

  Veel psychische klachten komen vroeg of laat ook tot uiting in lichamelijke klachten. Zo hebben mensen met een depressie vaak ook last van gespannen spieren, hoofdpijn of een verstoorde spijsvertering. Dit verergert vaak ook nog het neerslachtige gevoel.
  Uit onderzoek blijkt steeds meer dat massage en shiatsu een positief effect kunnen hebben en kunnen bijdragen aan het verminderen van depressie- en angstklachten. Hierbij hoeft niet gepraat te worden, en dat kan heel prettig zijn.
  In mijn praktijk maak ik bij depressieve klachten vaak gebruik van de techniek ‘Zen-shiatsu’. Hierbij kun je je kleding aanhouden, en dat geeft een veilig gevoel. De Zen-shiatsu is erg rustgevend en zo’n beetje het hele lichaam wordt behandeld, waardoor je je na de behandeling heel compleet voelt. Vaak is er na drie behandelingen al een blijvende verbetering in hoe je je voelt.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply