Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Centering Pregnancy geeft steun en vertrouwen
  Rate this post

  In 2009 werd het Mamacafé in Vathorst geboren. Wat een droom was, groeide uit tot een succes. En zelfs meer dan we hadden durven dromen! Het is een plek waar gelachen, gedeeld en getreurd wordt. Dit samen zorgt voor steun, een luisterend oor, een uitlaatklep. En dit zijn precies de ingrediënten die we nu gaan inzetten voor de nieuwe vorm van zwangerschapscontroles: Centering Pregnancy.

  Niet meer alleen en (veel te) kort naar de verloskundige. Het wordt nu samen, langer en intenser. Samen met andere zwangeren die in dezelfde periode uitgerekend zijn. Langer, want je verloskundige heeft twee uur de tijd voor jou en de andere zwangeren in de groep. Intenser, omdat er veel onderwerpen de revue passeren en vanwege de groep. Er wordt gevraagd, verteld en gedeeld. De informatie is meer en gaat dieper.

  Beter voorbereid
  Bij Centering Pregnancy delen zwangere vrouwen ervaringen en ondersteunen en helpen ze elkaar bij het vinden van oplossingen. Zo motiveren ze elkaar tot gezond gedrag.  Vrouwen die hebben meegedaan, geven aan beter ­geïnformeerd te zijn en meer vertrouwen te hebben.
  Waar voorheen de aambeien aan het einde van je zwangerschap, de hechtingen of kraamtranen in je kraambed je overvielen, ben je nu voorbereid. En als er toch nog een vraag rijst, appen jullie elkaar gewoon even voor raad.

  Voordelen
  Centering Pregnancy geeft veel steun en vertrouwen; precies het recept dat we nodig hebben voor een goede bevalling. Uit onderzoek blijkt dat vrouwen die deze vorm van zorg hebben ontvangen minder onzeker zijn, dat ze beter weten wanneer ze aan de bel moeten trekken, dat er minder pijnstilling nodig is, dat er minder doorverwijzingen naar het ziekenhuis zijn en dat er langer borstvoeding gegeven wordt. Zwangeren die toch overgedragen worden aan de gynaecoloog, blijven veelal ook komen bij de ­Centering Pregnancy.

  Nieuw begin
  In 2017 gaat Verloskundigenpraktijk De Kei van start met Centering Pregnancy. Een nieuw begin van zorg die erg past bij onze visie. Tijd en aandacht voor jou als zwangere. Naast Centering Pregnancy blijft De Kei ook de ­individuele consulten aanbieden.  Kijk voor meer informatie op onze site of op  www.centeringhealthcare.nl.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply